בתאריך 15 בספטמבר 2024, נערך טקס מרגש במכללה האקדמית נתניה, המציין את סיומה של סדנת רדיו מעשית ייחודית. הסדנה, פרי שיתוף פעולה בין המכללה לשירות בתי הסוהר, איחדה סטודנטים מהתואר הדו-חוגי בתקשורת ומנהל עסקים עם אסירים מתכנית "רדיו פוקוס".
לטקס שנערך בהנחייתו של טל אברמוביץ, מנהל תחנת רדיו פוקוס ומרצה במכללה, הגיעו נציגים בכירים הן מהמכללה והן משירות בתי הסוהר, מה שהדגיש את חשיבות הפרויקט ואת ההכרה בערכו החינוכי והשיקומי.
מהמכללה האקדמית נתניה: פרופ' משה גלברד, הרקטור ומשנה לנשיא המכללה; ד"ר מיה מזור טרגרמן, חברת סגל בבית הספר לתקשורת ומנהלת שיתופי פעולה עסקיים וקהילתיים; וחברי סגל נוספים.
משירות בתי הסוהר: גונדר אריק יעקב, ראש אגף האסיר; סגן-גונדר שי פרנסה, מפקד בית סוהר איילון; קצינת ניהול אסירים; קצינת חינוך; וחברי סגל נוספים מהיחידה.
משתתפי התכנית: אסירים מבית סוהר איילון וסטודנטיות מהתואר הדו-חוגי בתקשורת ומנהל עסקים מהמכללה.
אורחים מיוחדים: משפחות האסירים ומשפחות הסטודנטים, שהגיעו לחגוג את הישגי יקיריהם.
מה זה רדיו פוקוס?
"רדיו פוקוס" זו יוזמה שיקומית-חינוכית הפועלת משנת 2016 ומעניקה לאסירים הזדמנות ייחודית להשמיע את קולם. התחנה, המשדרת 24/7 לכלל האסירים הפליליים, משלבת מסרים שיקומיים עם תכני העשרה, תרבות ופנאי.
טל אברמוביץ מסביר: "הרדיו, כמו החיים, בנוי ממילים, מרגשות, מציפיות ומתחושות. במהלך הסדנה, הצלחנו לשזור את כל אלו יחדיו ולהוכיח שדרך שיח אפשר לבנות גשרים, אפילו במקום שבו קירות יכולים להפריד."
הסדנה, שנמשכה חודשיים, איחדה אסירים מבית סוהר איילון עם סטודנטיות מהמכללה. ד"ר מיה מזור טגרמן הדגישה את יעילות הרדיו ככלי חינוכי: "הפקת רדיו נמצאה יעילה להתמודדות עם קשיי למידה, קשיים רגשיים, פיתוח מיומנויות אישיות, תקשורת בינאישית וחיזוק ביטחון עצמי."
נציג האסירים בטקס אמר שעבורו הסדנא היא חלק מתהליך טיפולי הרדיו אפשר לו הכי הרבה לתרום לאחרים ולמען עצמו
מאז הקמתו, הוכשרו ברדיו פוקוס עשרות אסירים. רבים מהם משולבים כיום בתכניות טיפול ושיקום בבתי הסוהר השונים, וחלקם אף השתחררו ומשתמשים בכלים שרכשו בתחנה.
גונדר אריק יעקב, שהקים את התחנה, ציין את אחוזי ההאזנה הגבוהים שלה בקרב האסירים.
מבט לעתיד
זוהי השנה השנייה לשיתוף הפעולה בין שב"ס למכללה האקדמית נתניה. הצלחת התכנית מדגישה את הפוטנציאל הטמון בגישור בין עולמות שונים באמצעות יצירה משותפת ודיאלוג.
הטקס, שכלל חלוקת תעודות למשתתפים, היווה נקודת ציון משמעותית לא רק עבור האסירים והסטודנטים, אלא גם עבור משפחותיהם שהגיעו לחגוג את ההישג.
כפי שסיכם טל אברמוביץ: "בזכותכם, הסדנה הזו הפכה למקור של השראה, אופטימיות וכוח."