הענקת תואר לשם כבוד Honoris Causa להוד מעלתו עבדורחמן וואהיד
23/06/2003
משחר ילדותו נועד לגדולות, נצר לסבא ידוע שם אשר הקים, ב 1926 את ארגון ה nu רשת החינוך המסורתית ברחבי אינדונזיה, אשר הפכה ברבות הימים לרשת החינוך המסורתית הגדולה ביותר בתולדות האסלאם בתבל והביאה לתנועה עממית מסורתית אסלאמית של 40 מיליון נפש. סבו KIAI HASYIM SYARI היה נודע לא רק כהוגה דעות דתי חשוב בתקופתו אלא כמנהיג לאומי ברגעים הסטוריים של האומה המתחדשת בארצו.
את תפקידיו החשובים התחיל למלא בנסיבות טראגיות כאשר אביו נהרג בתאונת דרכים וזאת בעקבות נחרצותה של אישה אצילית ורבת סמכות שליוותה אותו בראשית דרכו הלא היא אימו.
את השכלתו הרחבה רכש במוסדות להשכלה גבוהה ביאווה ולאחר מכן הרחיק עד לאוניברסיטת אל-אזהר בקהיר. על מנת להרחיב דעת ולאוניברסיטת בגדד. חרף התעניינותו בלימודי האיסלאם ובפילוסופיה המוסלמית, גילה עניין גם בתרבות המערב על כל היבטיה. עם שובו לארצו, בצד עבודתו כמרצה במוסדותיה החשובים של מדינתו, פרסם מאמרים אשר הפכו אותו לשם דבר בפרסום ההגות האסלאמית, וזאת תוך הצטרפות להנהגה הפוליטית של ה nu ארגון אשר בראשו עמד 15 שנה, תוך כדי הובלת קו של תרבות אינטלקטואלית ורפורמות חשובות בארגון זה אשר התקיים באינדונזיה בזמן שלטונו של סוהרטו. המשבר הכלכלי ב 1998 הביא להתמוטטות שלטונו של סוהרטו, אשר שלט במדינה באמצעות משטר צבאי אשר העניק את סמכויות השלטון להנהגה ששלטה ללא מצרים במדינה זו. הוא היה במשך כל השנים האלה קולה של הרפורמה ובמשך שנים רבות נשמע קולו האינטלקטואלי כמוביל בתחומים של רפורמה זו.
חרף מנהיגותו המוכחת, היתה עלייתו לכס הנשיאות מטאורית והפתיעה וזאת חרף היות ייצוגו בבית הנבחרים קטן ביותר.
המנהיגות הוענקה לו מתוך כבוד והערכה לתעצומות הנפש, לידע העמוק ולאינטלקט אותו הנו מייצג בצד מאמריו בזכות הרפורמות השונות.
הגעתו לשלטון מתוך הרקע הפילוסופי המוסלמי נתנה יתר תוקף להבנתו הפוליטית והחלטותיו נגד כל אפליה שהיא, עדתית או דתית, נגד מיעוטים ושינויים מרחיקי לכת של מערכת המשפט, תוך הקפדה על טוהר וניקיון כפיים.
רבים מבני מולדתו מתגעגעים לנחישות, לתבונה ולחום הלב אשר ליוו את מנהיגותו ומביטים בגעגועים לתקופת היותו נשיא המדינה האסלאמית הגדולה ביותר.
הוא אחד המנהיגים החשובים בעולם העתיד, ביכולתו לייצג מחד מורשת דתית ספונת הגות ומחשבה ארוכת שנים ומאידך ליברליות, סובלנות ואהבת האדם המאירה באור אחר את האסלאם ואת יכולתו לתרום, כתפיסת עולם היכולה ורוצה לדור בהבנה ובכבוד הדדי עם כל התפיסות הדתיות בהם מאמין העולם באשר הוא.
על היותו איש נאצל רוח, חם לב, על כל שעשה ועל הדברים שתקצר היריעה מלפרטם החליטה המועצה האקדמית וחבר הנאמנים של המכללה להעניק לו תואר לשם כבוד- Honoris causa.