היענות הציבור לחיסונים – אתגרים והזדמנויות

  • ראשי
  • היענות הציבור לחיסונים – אתגרים והזדמנויות

כנס החיסונים שנערך השבוע במכללה האקדמית נתניה בחסות MSD היה מפגש ייחודי עבור בכירי מערכת הבריאות ואנשי אקדמיה. תחת הכותרת 'הענות הציבור לחיסונים – אתגרים והזדמנויות', נדונו בו היבטים מגוונים של התחסנות בישראל ובעולם, בדגש על אתגרים עכשוויים ודרכי התמודדות בעידן הדיגיטלי. הכנס אורגן על ידי ד"ר עדי ניב-יגודה, משנה לדיקן בית הספר לניהול מערכות בריאות במכללה האקדמית נתניה ומחבר הספר 'מגפת האי אמון' שחולק לכל המשתתפים. הכנס היווה מפגש ייחודי לבכירים במערכת הבריאות ולאנשי אקדמיה, ושם דגש על האתגרים וההזדמנויות הניצבים בפני תחום החיסונים בעידן המידע הדיגיטלי.

 

פרופ' יעקב הרט, נשיא המכללה האקדמית נתניה ודיקן בית הספר לניהול ממערכות בריאות, פתח את הכנס בדברי ברכה והדגיש את החשיבות הרבה של חיסונים ככלי מציל חיים. לדבריו, החיסונים אינם רק מונעים תחלואה ומצילים חיים, אלא גם תורמים באופן משמעותי לכלכלת המדינה בכך שהם חוסכים בהוצאות על טיפול רפואי ובהיעדרויות מהעבודה. פרופ' הרט שיבח את הישגי משרד הבריאות בתחום החיסונים וציין את שיתוף הפעולה עם קופות החולים אשר הביא להצלחות מרשימות.

בהמשך, עלה לדבר ד"ר עדי ניב-יגודה, שהתייחס לנרטיב השלילי שמלווה לעיתים את נושא החיסונים בעידן של פייק ניוז ומידע מטעה. הוא ציין כי על אף תרומתם הברורה של החיסונים לבריאות הציבור, קיימות אוכלוסיות שעדיין מהססות להתחסן, ולעיתים אף מתנגדות לכך. הפתרון לדבריו הוא לעודד אמון ושיתוף פעולה בין כל הגורמים המעורבים, לצד פיתוח מדדי איכות שיתמרצו התחסנות ויקלו על ניהול המידע וההסברה. לדבריו, אמון הציבור הוא המפתח לשינוי התנהגותי, ויש לתחזק אותו באופן מתמיד על מנת למנוע שבר שלא ניתן לשקם.

ד"ר שרון אלרועי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, הציגה את נקודת מבטה את ההתפתחויות ההיסטוריות בתחום החיסונים, מהמאבק באבעבועות שחורות ועד חיסוני הקורונה. היא דיברה על הדילמה המרכזית – מצד אחד, החיסונים הצליחו להעלים מחלות רבות, כמו טטנוס וחצבת, אך מצד שני, היעלמות המחלות יוצרת תחושת ביטחון שגויה, המובילה להפחתה בהתחסנות. ד"ר אלרועי פרייס הדגישה את הצורך בגישה שוויונית לחלוקת חיסונים בכל העולם, כמו גם במתן מענה מהיר להתפרצויות חדשות. בנוסף, הוצגו נתונים דמוגרפיים הממחישים את הפערים בהתחסנות בין מגזרים שונים באוכלוסייה, והודגש הצורך בגישה מותאמת לכל קבוצה.

בהמשך הכנס, עלתה לבמה גב' גילת שרייבר, ראש מערך מודיעין בריאות, אשר הציגה נתונים על דפוסי התחסנות לפי מאפיינים דמוגרפיים והציגה גרפים הממחישים את הקשר בין סוג האוכלוסייה למדד התחסנות. אחד הדוגמאות שנתנה, ש-60% ממי שלא התחסן לאחר חודשיים ממתן החיסון הראשון לא יתחסן גם אחרי חצי שנה. בנוסף, היא הציגה את ההשפעה של קמפיינים על העלאת המודעות, תוך הדגשת החשיבות של התאמת המסרים לכלל הציבור ושימוש במידע עדכני על מנת להניע לפעולה. ניתוח המגמות הדגיש את החשיבות של התאמת המסרים לכלל הציבור ושימוש במידע עדכני על מנת להניע לפעולה.

 

לקראת סיום החלק הראשון של הכנס,אורי אברוצקי, פרסומאי ומרצה בתחום החדשנות במכללה האקדמית נתניה, נתן הרצאה קלילה ומלאת הומור על מגמות ואתגרים בעידן הדיגיטלי. הוא הצביע על כך שטיקטוק מעלה מגמות ישנות וחדשות כאחד, ומייצר טרנדים עולמיים שמשפיעים על מודעות הציבור. לדבריו, יש לנצל את הפלטפורמות הדיגיטליות כדי להעלות את נושא ההתחסנות בקרב אוכלוסיות מגוונות, באמצעות קמפיינים יצירתיים שמדברים אל הדור הצעיר ומעבירים מסרים באופן נגיש ומרגש. לדבריו, נדרשת יצירתיות רבה כדי ליצור קמפיינים המתחברים לצעירים, תוך שימת דגש על אותנטיות וגיוון תרבותי.

בתום החלק המקצועי בכנס, נהנו המשתתפים מארוחת צהריים עשירה ומגוונת שהוגשה להם. לאחר ההפסקה, התקיימו דיונים בקבוצות בהובלת מומחים ממשרד הבריאות ואנשי מקצוע נוספים. במסגרת הדיונים, עסקו המשתתפים בהבנת הגורמים להבדלי התחסנות בין מגזרים שונים, זיהוי תהליכים המשפיעים על אמון הציבור ופיתוח אסטרטגיות תקשורת מותאמות. כמו כן, נבחנו דרכים להתמודד עם מידע שגוי ואופן הנגשת המידע לציבור בצורה ברורה ונגישה.

כנס זה היווה הזדמנות ייחודית לשיח פורה בין אנשי מקצוע מובילים ולבחינת אתגרים והזדמנויות בעידן המידע המהיר והדיגיטלי.

 

שתף באמצעות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב email
אימייל
שיתוף ב print
הדפסה
מיון חדשות ועדכונים
קטגוריות
אירועים קרובים
מה עוד חדש?
קישורים שימושיים

קרנות הוקרה וסיוע – חרבות ברזל

 

המכללה האקדמית נתניה גאה בסטודנטיות ובסטודנטים המשרתים במילואים, המתנדבים בפעילויות השונות, העוסקים בפעולות הבטחון וההגנה השונות. בתקופה מאתגרת וכואבת זו, אנו עושים כל מה שביכולתנו על-מנת לאפשר לכם להתנהל בשגרת החרום.

בנוסף למפורט במתווה ההתאמות וההקלות לכלל הסטודנטים ולמשרתים במילואים ובכוחות הבטחון, מציעה המכללה אפיקי סיוע נוספים לסטודנטים:

מענק בסך 1,000 ש"ח לסטודנטיות ולסטודנטים שגויסו בצו 8 למילואים. המענק הועבר למשרתים אשר עדכנו אותנו. במידה וטרם עשית זאת – נודה לעדכון כאן.

קרן חירום ע"ש רחל עזריה ז"ל – הקרן מעניקה מלגות לסטודנטים משרתים במילואים שנקלעו לקשיים כלכליים וכן למי שהם או בני משפחתם נפגעו באופן ישיר מהלחימה. לצורך הגשת בקשה יש לפנות למדור מלגות במכללה [email protected]

 

שירות לסיוע נפשי–  כדי להקל על הקושי הרב הנובע מהאירועים הטרגיים שאנחנו עוברים, המכללה תממן 2 פגישות עם פסיכולוג.ית לכל סטודנט.ית הזקוק.ה לכך וכן תסבסד עוד 4 פגישות בהמשך בהתאם לצורך.

השירות ניתן על ידי מכון טריאס-שריג בעל נסיון רב בעבודה במוסדות אקדמיים.  פניות ניתן להתקשר למכון בימים אי-הי, בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-6483102 או גם לכתוב מייל אל [email protected]

במקרים דחופים, ניתן להתקשר גם עד שעות הערב לטלפון 054-5317899. למידע נוסף לפנות למדור מלגות: [email protected] ;

מוקדי סיוע נפשי חיצוניים, דרכם ניתן לקבל תמיכה

*      הקו החם של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בטלפון: 1201, שלוחה 6

*     סה"ר – סיוע והקשבה ברשת – ניתן לפנות אליהם בצ'אט דרך האתר שלהם

*      קו הסיוע והתמיכה של עמותת נט"ל (נפגעי טראומה 1-800-363-363

 

אנו מייחלים כי חג החנוכה יביא עמו אור גדול ובשורות טובות

הודעות לסטודנטים

בהתאם להוראות פיקוד העורף:

בהישמע אזעקה במכללה עליכם להגיע תוך דקה וחצי למרחבים המגונים או לגרמי המדרגות הקרובים ביותר, יש להתרחק מחלונות, תמונות ופתחים

ולהישאר במשך כעשר דקות לפחות במרחב המוגן.

 

להלן רשימת המקומות המגונים:

 

בניין 1:

קומת כניסה – חדר מורים ליד המעלית.

קומה 1 – ממ"ד סיפריה.

קומה 2 – אולפני טלוויזיה ליד המעלית.

 

 בניין 2:

גרמי המדרגות – הנמצאים בכל הקומות 0,1,2 {לרדת חצי קומה רחוק מהדלתות}

ממ"ד קומה 1- הרדיו 106 {קומת משרדים 1 -}

 

לשאלות נוספות ניתן לפנות למנהל הבטחון –   054-6929244

הודעות לסגל

תאריך:  18.10.2023 – דיור למפונים במעונות המכללה האקדמית נתניה

שלום רב,

חברת איסתא נכסים, המפעילה את מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה החלה לשכן בשבוע שעבר, תושבים מאזור הדרום והצפון בחלק מחדרי המעונות.

מדובר על דירות סטודיו לזוגות על בסיס מקום פנוי.

כרגע הוקצו למעלה מ-20 דירות פנויות לטובת הפרויקט.

הדירות מאובזרות באופן מלא הכולל מקלחת ושירותים, מיזוג, טלוויזיה עם חיבור למחשב, מטבח ובו מיקרוגל, קומקום וכיריים חשמליים.

המגורים במעונות הינם בחינם לגמרי

יצוין לחיוב שיתוף הפעולה:

* הקהילה המקומית בקרית השרון אשר תרמה ציוד, מזון יבש חטיפים שמיכות כריות, טואלטיקה וכיו"ב.

* מאפיית לחם האופים שמסייעת גם אך לא רק בארוחות בוקר לדיירים אלה.

* הקולג'ים גם נתן לנו אפשרות להכניס את הדיירים בשעות מסוימות לבריכה ולמכון הכושר.

המעוניין להפנות משפחות מקו העימות למגורים במעונות או לסייע בתרומה של ציוד, מזון או כל דבר אחר, יפנה לשמואל לסרי מנהל מתחם המעונות בנייד 054-3261268 (אם אין מענה נא לשלוח וואטסאפ).

בע"ה יגיעו ימים טובים יותר וביחד ננצח.

בברכה,
שמואל לסרי
מנהל מתחם המעונות

תאריך:  12.10.2023

לידיעתכם : בשל המצב הבטחוני, כל הבחינות מוקפאות. נעדכן בהמשך לגבי המועדים החדשים. מאחלים לכולם ימים רגועים.

תאריך:  12.10.2023

בשלב זה לא מתקיימים לימודים ובחינות בקמפוס המכללה