הוראה טובה ואיכותית לא פעם הינה תולדה של העיסוק במחקר ופועל יוצא ממנו – הקניית ידע עדכני ומעשי לסטודנטים
במפגש חגיגי הוקירו רשות המחקר והיחידה להוגנות מגדרית חמש מרצות מבתי הספר השונים במכללה והוענקו להן מענקים להמשך עשייה מחקרית. המפגש התקיים בנוכחות נשיא המכללה – פרופ' יעקב הרט, הרקטור והמשנה לנשיא – פרופ' משה גלברד, המנכ"ל – מר דרור מור, פרופ' רועי גילבר – דיקן בית הספר למשפטים, פרופ' בן ציון זילברפרב – דיקן בית הספר למנהל עסקים, בנקאות ושוק ההון וד"ר מיכל חמו – ס.דיקן בית הספר לתקשורת.
את המפגש פתחה פרופ' ליאת קוליק יועצת הנשיא להוגנות מגדרית והתייחסה לפערים המגדריים – "למרות שהתקדמנו כחברה מבחינת רעיונית ומעשית בסוגיית השיוון המגדרי, קיימים עדיין חסמים מגדריים מובנים, לא מעטים מהם בזירות המרכזיות השונות: במשפחה, בשדה עבודה ובחברה כולה. חסמים המונעים מנשים להגיע להישגיים הדומים לאלו של הגברים.
כך גם בעולם האקדמיה בארץ בו קיים פער מגדרי ניכר במעמד ובדרגות האקדמיות של נשים מול גברים. על כן בהענקת המלגות היום טמונים שני מסרים: האחד החשיבות שהמכללה מייחסת לנושא הוגנות מגדרית והשני החשיבות שיש לעשיה המחקרית.
בכל מוסד אקדמי באשר הוא המחקר צריך להיות מאבני היסוד שלו אשר לו חשיבות בפני עצמו אך גם מקדם הוראה איכותית יותר ותורם בתוצריו ובמסקנותיו תרומות מעשיות המקדמות את הקהילה ואת החברה.
שותפי לעשייה – פרופ' יובל סיני ואני מבקשים להודות להנהלת המכללה אשר נענתה ליוזמה של רשות המחקר ושל היחידה להוגנות מגדרית והעניקה את המלגות לחוקרות המכללה.
פרופ' יעקב הרט, נשיא המכללה, בירך את פרופ' ליאת קוליק ופרופ' יובל סיני על הרעיון ושיתוף הפעולה, על העשייה היומיומית לקידום המחקר במכללה. "כבוד הוא לי להוביל מוסד אקדמי המעודד מחקר וחוקרים – אני רואה חשיבות רבה לסייע לקידומם של המרצים באקדמיה, להעשיר את איכות ההוראה למען הסטודנטים אשר נהנים מחשיפה לחדשנות ולעדכונים בכל תחום בו הם לומדים. "לב נבון יקנה דעת ואוזן חכמים תבקש דעת" (משלי, י"ח, ט"ו).
למרצות הזכיר פרופ' הרט את דבריו של אלברט איינשטיין "החיים הם כמו רכיבה על אופניים, כדי לשמור על איזון, חייבים להמשיך לנוע" וביקש מהן "תמשיכו לנוע, לעסוק במחקר ולקדם את ההוראה והסטודנטים. אני מודה לכן על הכבוד שאתן מביאות למכללה האקדמית נתניה".
בשם החוקרות נשאה דברים ד"ר שרונה אהרוני- גולדברג שהודתה על האמון והתמיכה לאורך על הדרך בעצות הטובות, בעזרה המקצועית ובתמיכה בזמן המחקר וגם כעת בעידוד הכספי והמפגש המרגש.
בתמונה: עומדים: ד"ר מיכל חמו, פרופ' בן ציון זילברפרב, פרופ' יעקב הרט, פרופ' ליאת קוליק, פרופ' משה גלברד, מר דרור מור, פרופ' יובל סיני, פרופ' רועי גילבר. יושבות: ד"ר דליה קריגר, ד"ר מיה מזור-טרגרמן, פרופ' שרונה אהרוני-גולדנברג, עו"ד ד"ר דניאלה אסרף.
המרצות הזוכות במענקים:
ד"ר שרונה אהרוני-גולדנברג, מרצה בכירה, ראש מרכז iFOR לחופש אקדמי, בית הספר למשפטים. תחומי המחקר של ד"ר אהרוני-גולדנברג מתמקדים בדיני הסייבר וחופש אקדמי. מאמריה בתחום דיני המחשבים, השואבים את השראתם בין היתר מהדין העברי, תרמו לעיצוב ההלכה המרכזית בנוגע לחדירה למחשב בפרשת ניר עזרא.
ד"ר אהרוני-גולדנברג מלמדת קורסים בנושאי דיני נזיקין, דיני מחשבים ועברות צווארון לבן. כרגע היא משמשת כ- Fellow visiting scholar באוניברסיטת ESSEX שבאנגליה.
ד"ר לירון רייטר-גביש, מרצה בבית הספר למנהל עסקים ובבית ספר לבנקאות ושוק ההון.
תחום המחקר של ד"ר לירון רייטר-גביש מתמקד במימון התנהגותי, ובמיוחד בהשפעות של הטיות התנהגותיות והטיות חברתיות על החלטות המסחר בשוק ההון של משקיעים פרטיים. מחקרה מתמקד בשאלה כיצד גורמים כלכליים, דמוגרפיים וחברתיים משפיעים על החלטות ההשקעה בשוק ההון של משקיעים קמעונאיים.
ד"ר רייטר-גביש מלמדת קורסים בנושאי מימון, שוק ההון, תיאוריות תמחור נכסים ויזמות. אני מאוד נהנית לשלב את הידע המעשי והמחקרי שלי בהוראה ולהקנות לסטודנטים תובנות וידע עדכני ומעשי בתחומים אלו.
ד"ר מיה מזור-טרגרמן, מרצה בבית-הספר לתקשורת.
ד"ר מזור-טרגרמן עוסקת בשני תחומים של חקר תקשורת: באחד, בחינה מזווית סוציו-היסטורית את המקום של תעשיות התרבות הפופולרית בהבנייה של זהויות תרבותיות בזמנים של שינוי. בשני, בחינה כיצד ניתן לעשות שימוש אסטרטגי בתקשורת שכנועית כדי לרתום את התרבות הפופולרית, ובמיוחד טקסטים בידוריים, למען החברה.
ד"ר מזור-טרגרמן מלמדת קורסים בנושאי מבוא למדיה, חקר התרבות, תקשורת אסטרטגית ושכנועית.
דר' דליה קריגר, מרצה בכירה בבית הספר למדעי המחשב והמתמטיקה.
לאחר 12 שנים בהן עבדה בתעשייה כחוקרת בתחום עיבוד שפה טבעית (NLP), בחרה ד"ר קריגר לשוב לאקדמיה בה היא משלבת מחקר והוראה.
ד"ר קריגר מלמדת מסדי נתונים, מבני נתונים, מבוא ללמידת מכונה, ועיבוד שפה טבעית.
עו"ד ד"ר דניאלה אסרף. מרצה וסגנית דיקן בבית הספר למשפטים.
עו"ד ד"ר אסרף חוקרת בתחום האזרחי-מסחרי. מעבר לפעילותה האקדמית, היא מכהנת כדיינת בבית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין חברה בוועדה הבוחנת של לשכת עורכי הדין.
עו"ד ד"ר דניאלה אסרף מרצה בתחומים הבאים: דיני קניין ומקרקעין, אמצעי תשלום, דיני שטרות, חדלות פירעון, דיני מכרזים, ניסוח מסמכים משפטיים.