תוכן עניינים
להצמיח את דור ההייטק
הבא
תכנית לימודים שמכוונת היום אל המחר
פרופ' עמוס ישראלי
השונות מתפתחות בקצב מסחרר ומביאות לשינויים ומגמות חדשות בתחום התעסוקה. מזה שנים חלה עלייה משמעותית במשרות בתחומי ההייטק, הסייבר והטכנולוגיה, שמבלי לשים לב נמצאים בכל אספקט בחיינו.
הדור הצעיר הוא הוכחה מאלפת להתקדמות בהתפתחות המהפכה המהירה הזו בה הם לוקחים חלק. הצעירים שלהיום, המכונים בני "דור המסכים", חיים בעידן בו הם שואפים להוכיח את עצמם כבר מגיל מאוד צעיר. הם עצמאיים, דעתנים וחלקם בונים קריירה עוד בגיל העשרה. תפקדנו כאנשי חינוך הוא להכווין אותם במסלול נכון ולהעניק להם את הכלים כדי להגשים את עצמם ולהצמיח את הדור הבא, שיוביל את התחום הטכנולוגי במדינת ישראל.
לצד הכשרת דור העתיד של
אנשי הטכנולוגיה והסייבר
התוכנית תורמת גם לחוסנה של
המדינה באיתנות החברתית
בני נוער אלה בוחרים להיכנס למרוץ להשגת התואר האקדמי בעודם לומדים ממילא בתיכון, כדי לא לבזבז זמן. הם מתגייסים לצה"ל כאשר בארגז הכלים שלהם תואר ראשון ולמעשה הם מתחילים את הקריירה שלוש שנים לפניכולם, וזוכים ביתרון תעסוקתי משמעותי על פני בני גילם.
פרחי הייטק
בדיוק עבור בני הנוער הללו פותחה, כבר לפני תשע שנים, תכנית פרחי הייטק באקדמית נתניה. מדובר בתוכנית לימודים ייחודית המכינה בוגרי כיתות ח׳ מצטיינים וחדורי מוטיבציה לקראת התואר בוגר Sc.B במדעי המחשב, שאת רובו הם מסיימים בד בבד עם לימודיהם בבית הספר.
את התואר הם לומדיםב אקדמיה לצד סטודנטים מבוגרים מהם בהרבה. מעבר לכישרון ואהבה לתחום זה, התלמידים נדרשים בעיקר לכוח רצון והתמדה.
בשנת הלימודים הנוכחית לומדים במסגרת פרחי הייטק 300 תלמידים, מהם 150הם סטודנטים בקמפוס בנתניה ו-150 נוספים הם תלמידים מהמגזר הערבי הלומדים בגבעת חביבה במסלול בו אחרי שנתיים הם עוברים לנתניה.
בשל גילם הצעיר ש לייחס חשיבות עליונה ליצירת קשר קרב ותומך, הן עם התלמידים והן עם ההורים. זהו מסלול שקשה מאוד לסיים אותו ללא יכולת התמדה ותמיכה אינטנסיבית מצד ההורים. בני הנוער נדרשים להרבה מאוד ויתורים במהלך התוכנית, אם זה בתחום האינטראקציות האישיות, החוגים והרבה דברים נוספים. אני אומר לתלמידים שיבדקו אם הם באמת אוהבים את התחום. אם יש להם העדפות אחרות, בין אם מדובר בספורט, מוזיקה או התנדבות במד"א תבחרו בפעילות הקרובה ללבכם.
עד היום סיימו את התכנית בהצלחה 100 בוגרים. 85% מתוכם השתלבו ביחידות הטכנולוגיות מובחרות של צה"ל. על פי הנתונים, בשנת הלימודים תשע"ח סיימו את לימודיהם 18 סטודנטים, מתוכם שישה עשר הצטרפו למערך הטכנולוגי בצבא, שמונה ליחידת גמא.
לצה"ל יש היום עודף בבעלי רקע במדעי המחשב שרוצים להתגייס ליחידות הטכנולוגיות ולכן בחירת התוכנית הנכונה היא משמעותית. התוכנית שלנו מצטיינת באחוזים מאוד גבוהים של מתגייסים ליחידות טכנולוגיות ואנחנו נותנים את ההכשרה הטובה ביותר לעמידה בדרישות של הצבא.
לצד הכשרת דור העתיד של אנשי הטכנולוגיה והסייבר עבור צה"ל והמשק הישראלי התוכנית תורמת גם לחוסנה של המדינה באיתנות החברתית.
בגאון רב, אנחנו מרחיבים מאוד את האופק התעסוקתי של התלמידים, תורמים למוביליות חברתית מכ לשכבות האוכלוסייה ומקדמים גאווה לאומית, הן ברמת האקדמיה והן בקרב הצעירים שאפתניים, שמשתלבים בהצלחה בצה"ל ובמשק ותורמים לחוסנה הביטחוני והחברתי שלמדינת ישראל. לאחרונה, תכנית פרחי הייטק התקבלה למסגרת אקדמיה בתיכון של משרד החינוך. במסגרת זו, כל תלמיד המסיים את השנתיים הראשונות ללימודים בפרחי הייטק, יזכה לפטור מבחינת בגרות 5 יחידות במדעי המחשב.