הרבה אנשים בגיל 40 מגיעים לפרשת דרכים, ומתחילים לשקול את המשך הקריירה המקצועית שלהם. יש אנשים שלא עשו תואר בגלל שהחיים הביאו אותם למקומות אחרים כמו משפחה ילדים או קריירה בתחום אחר ועכשיו הם מרגישים שהגיע זמן ללימודים בגיל 40. תואר ראשון במשפטים יכול לתת בסיס ללמידת מקצוע עריכת הדין, ובנוסף לכך קפיצת מדרגה בקריירה נוכחית אשר קיימת לכל אדם, למידת חוקי המדינה יכולה להועיל בהמון תחומים במשק הציבורי והפרטי בישראל.
אם גם אתם רוצים בקריירה מוצלחת ומוכנים לשלב ב' בקריירה שלכם, תואר ראשון במשפטים
מעל גיל 40 , מיועד לכם. באמצעות הלימודים תוכלו להתקדם לקריירה מבטיחה בתחום המשפטים ואחרי ההתמחות ובחינות הלשכה, אף תוכלו לעסוק בעריכת דין ולהרוויח משכורות גבוהות, כשכירים, או כעצמאים.
מדוע כדאי ללמוד תואר ראשון במשפטים מעל גיל 40?
לימודי תואר ראשון במשפטים מעל גיל ארבעים מוכוונים לאנשים שעברו את גיל 40. בין אם מדובר באקדמאים שרוצים לעשות הסבה מקצועית, או באנשים חסרי תואר שמעוניינים להשיג מקצוע מתגמל ומעניין. לימודים אלה אף מיועדים לאנשים שעובדים בארגונים ציבוריים, לעיתים אף ללא תואר אקדמי אשר מעוניינים להתקדם מבחינה מקצועית, בדירוג העבודה וגם בשכר. לימודי משפטים עשויים להעניק להם את הדחיפה להתקדם למשרות ניהוליות, או למחלקות אחרות שמתמחות במשפטים.
בפני בוגרי תואר ראשון במשפטים מעל גיל ארבעים עומדים מספר אפשרויות תעסוקתיות. הם יכולים לפנות לכיוון התמחות במשרדי עורכי דין, או בקליניקה משפטית ציבורית, לקראת מעבר בחינות ההסמכה לעריכת דין.
בוגרים שלא מעוניינים להיות עורכי דין, יוכלו להציג את מועמדותם למחלקות משפטיות במסגרת עסקים פרטיים, או במנהל הציבורי. כמו כן הם יוכלו להתקבל לעבודה במסגרת המחלקות המשפטיות של עסקים פיננסיים, דוגמת בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות וכדומה.
האם ניתן ללמוד תואר במשפטים גם בגיל 40?
במכללת נתניה תנאי הקבלה הינם נוחים ומתחשבים בכל סטודנט, החל ממכינות קדם אקדמיות לבעלי 12 שנות לימוד ללא בגרות, לסטודנטים בעלי פסיכומטרי נמוך, או תעודת בגרות מלאה, בנוסף לכך אנשי קריירה אשר בעלי עבודה יציבה ורוצים לשלב עצמם בתואר ימצאו תוכנית שנתית נוחה אשר ניתן לשלבה בשגרת החיים, ובכך יוכלו לאפשר לעצמם לעבוד ללמוד ולנהל חיי משפחה. המכללה דואגת לתת אפשרויות התמחות ועבודה גם במהלך התואר בנושא המשפטי שבו תרצו לעסוק ובכך מבריגה אותכם בשוק העבודה עוד לפני סיום התואר. לימודי תואר ראשון במשפטים מעל גיל 40 יימשכו בדרך כלל שלוש וחצי שנים של שתי סמסטרים בכל שנה, זמן הלימודים מתפרס כך שיהיה נוח לסטודנט לשלב את עבודותו ושגירת חייו בנוסף ללימודים אותם הוא התחיל. בלימודי ערב לעיתים אף ייערכו קורסים במסגרת של לימודי סמסטר קיץ, כדי לקצר את מספר שנות הלימוד.