הסרט,פואטרי צבן, בבימויו של פרופ' אמיר הר-גיל, זכה בסרט החברתי הטוב ביותר בפסטיבל גולד-סטאר
הפסטיבל הבינלאומי גולד סטאר בניו יורק מתמקד בסרטים חברתיים מכל העולם. הוא מתקיים און ליין בגלל הקורונה. את הסרט הגיש פרופ' הר-גיל לפסטיבל עם תחושה שאין הרבה סיכוי שיתקבל לפסטיבל, כיוון שהסרט פואטרי צבן הוא מאד מקומי. אף אחד מבין השופטים והלקטורים לא מכיר את יאיר צבן, ולא את הנושאים המקומיים, הישראלים בהם הסרט עוסק. גם קטעי הפואטרי סלאם המשולבים בסרט תורגמו על ידי חברת תרגום ולא תרגום מיוחד שעורכים לשירים, על ידי מתרגם שירה. כך שגם בהם לא נשמר המקצב והחריזה. כל אלה לא נתנו סיכוי גדול לסרט.
"להפתעתי הרבה" אומר הר-גיל "הסרט זכה בסרט החברתי הטוב ביותר. זה מאד משמח. כנראה שיש בסרט רובד, שלא הייתי ער לו שמדבר גם לקהל שאינו מקומי ואינו מכיר את הבעיות הזועקות לתיקון בישראל".
הסרט עוקב אחר גלי ונעמה, שתי פעילות חברתיות בתחילת דרכן, שמגיעות 'ללמוד' שיעור מהשר לשעבר יאיר צבן, מי שהקדיש שבעה עשורים מחייו לשיפור המצב וחברתי והמדיני בישראל ובעל ידע וניסיון בתחומי פעילות חברתית ופוליטית. יחד הם יוצאים למסע בין דורי שנע בין עבר, הווה לעתיד, במהלכו הן לומדות על ניהול מאבקים ותהליכים וכיצד ניתן לשנות מציאות בשטח גם שאתה נמצא בעמדת מיעוט. קטעי פואטרי סלאם של מיטב היוצרים בישראל עוברים כחוט השני לאורכו של הסרט ומשקפים חלק מהנושאים, הבעיות איתן התמודד צבן לאורך שירותו הציבורי, מהסכסוך הערבי- ישראלי עד לגלי העלייה בארץ.
הר-גיל: "לצערי לא הייתי נוכח בזמן הבחירה של הסרט. שמחתי מאד כשנודע לי שהסרט התקבל לפסטיבל אך לא ציפיתי, אפילו בחלומותי הוורודים ביותר, שהסרט יזכה בפרס. מאד משמח. נותן תקווה. יש אנשים בכל העולם עם רגישות חברתית שגם ערים לבעיות שלנ"ו.ש