הענקת תואר "נאמן המכללה" למר צבי פולג
15/06/2009
במורשת היהודית נאמר כי ספרא וסיפא ירדו כרוכים זה בזה. החרב והספר הם אלה שלוו את מר פולג בכל דרכיו.
צבי עלה לארץ כילד צעיר עם אם ניצולת שואה וחווה את המסלול הקשה של קליטה במולדת חדשה וצעירה. אלו הטביעו בו חותם כאדם ערכי ושאפתן.
משנת 1966 ועד שנת 1992 שרת בצה"ל החל מתפקידי לוחם ועד למח"ט חטיבת גולני. שימש מדריך בבית הספר לקצינים בה"ד 1' וראש מטה פיקוד צפון.
בין השנים 1988-1990 פיקד על כוחות צה"ל ברצועת עזה. שנים אלה של האינתיפאדה הראשונה היו סוערות וגדושות אירועים אשר חייבו את הטובים שבנו לתרום לביטחונה וביצורה של מדינת ישראל. בעשייתו זו צבי משמש דוגמה.
בעת שירותו הקדיש את זמנו גם ללימודים. סיים את התואר הראשון באוניברסיטת חיפה, והמשיך את לימודיו לתואר השני בבית הספר הגבוה למלחמה של צבא צרפת בפריז. השתחרר מצה"ל בדרגת תת-אלוף.
צבי שילב בתבונה את העשייה במרץ, בנחישות ובהקרבה ואלה ליוו אותו לכהונתו כראש עיריית נתניה, בין השנים 1993-1998.
בראייתו ארוכת הטווח תרם תרומה אדירה בתחום החינוך והתרבות וקידום ההשכלה הגבוהה בנתניה. בתקופת כהונתו חל המעבר לשיטות חטיבות הביניים ואקדמיזציה של העיר. יחד עם עמיתיו, קודמו בתפקיד עו"ד יואל אלראי, וממשיכתו, ראש העיר הנוכחית, הגב' מרים פיירברג איכר, סייע סיוע רב בהקמתו, קידומו וטיפוחו של המוסד הגבוה להשכלה גבוהה, המשמש היום מגדלור לכל אזור השרון, ומדינת ישראל כולה, האקדמית נתניה.
חותמו האישי בעיצוב פני העיר נתניה, בפיתוח תשתיות ותכניות בניה במזרח העיר ותעשיות ההי-טק באיזור התעשייה הדרומי, תוך שמירה על איכות החיים, הופכים את צבי פולג לסמל לנחישות, אהבת מולדת, ואהבת האדם.
פעילותו בהתנדבות בשורה של תפקידים ציבוריים למען החברה על רבדיה השונים מהוות דוגמא לרבים ללכת בדרכו, ולתרום לקידומה וביצורה של חברה איכותית ונאורה במדינת ישראל.
על כל אלה, ועל עוד מעשים רבים אשר תקצר היריעה מלפרטם, החליטה המועצה האקדמית וחבר הנאמנים של האקדמית נתניה , להעניק למר צבי פולג תואר "נאמן המכללה".