במהלך 28 שנות פעילותה המכללה האקדמית נתניה הוכיחה:
רק מוסד אקדמי היודע לנהל דיאלוג עם המציאות המשתנה שמחוץ לגבולות הקמפוס יכול
להכשיר את הסטודנטים למצוינות בשוק התעסוקה הדינאמי של היום
המכללה האקדמית נתניה נוסדה לפני 27 שנה על ידי קבוצת אקדמאים יוצאי אוניברסיטת בר-אילן כשבראשם, פרופ' צבי ארד.
חזונם של המייסדים היה להנגיש את האקדמיה לפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל, כך שכל אדם יוכל לרכוש השכלה כל עוד הוא מגיע עם נכונות לאתגר אינטלקטואלי ולחוויה כוללת המחברת בין האקדמיה והחברה הישראלית על כל רבדיה.
כיום, עם למעלה מ 25,000 בוגרים, המכללה האקדמית נתניה זוכה להכרה ולמוניטין לאומי ובינלאומי. אלפים מבוגריה השתלבו בלימודי התואר השני והשלישי במוסדות אוניברסיטאיים יוקרתיים בארץ ובעולם ומהווים היום את חוד החנית בזירה העסקית, ממלאים תפקידים בכירים בתעשיית ההיי-טק, בפרקליטות, במשרדי עורכי-הדין החשובים ביותר, בענף הנדל"ן, בחברות כלכליות, בביטוח, בבנקאות ובמגזר העסקי והציבורי.
המנהיגות העסקית והמדעית של מדינת ישראל
המכללה האקדמית נתניה שמה לה למטרה להכשיר את המנהיגות העסקית והמדעית של מדינת ישראל. להשגת מטרה זו מציעה המכללה תכניות לימודים ייחודיות וגישה חדשנית ועדכנית. בקמפוס לומדים למעלה מ- 2,300 סטודנטים בכל שנה, ל- 20 תארים ראשונים ושניים המוכרים על-ידי המועצה להשכלה גבוהה.
כבר במהלך התואר משלבת המכללה, בכל הפקולטות, מרצים בעלי מוניטין לאומי ובינלאומי המצטיינים ברמה המדעית וברמת ההוראה בנוסף למעורבותם בעולם התעשייה בכדי לחזק את החיבור של הסטודנטים לפרקטיקה התעסוקתית. השילוב בין התעשייה לאקדמיה הוא אחת הסיבות לכך שהמכללה האקדמית נתניה מדורגת על ידי הסטודנטים במקום הראשון באיכות ההוראה בסקר התאחדות הסטודנטים.
מקום ראשון בסקר שביעות רצון הסטודנטים
בליבה של המכללה עומד השירות לסטודנט, נקודה שבאה לידי ביטוי בהדגשת המרכזיות של רמת ההוראה, שכלול אמצעי ההוראה והמחקר, הקמת בתי-ספר, תכניות לימוד ומחלקות מיוחדות בהתאם לצרכים העתידיים של הקהילה הבינלאומית ואשר יאפשרו לבוגריהם להשתלב בצמרת המשק והכלכלה בישראל.
המכללה שואפת למצוינות בהוראה ובמחקר מדעי ומקפידה על הוראה איכותית באווירה נעימה. במכללה פועל פרויקט מצוינות בו משולבים הסטודנטים המצטיינים של בתי-הספר השונים בפרויקטים הקשורים לגופים כלכליים מהמובילים במשק. הצלחת הסטודנטים בפרויקטים מאפשרת שילובם בעבודה בגופים השונים.
הקמפוס על מבניו, תשתיתו, יצירות האמנות הפזורות במרחביו, מדשאותיו וחורשותיו הינו פנינה אמיתית בלב השרון, מקום ייחודי ויוקרתי, אתר אשר מותאם לצורכי הסטודנטים של שנות האלפיים גם מבחינת מכלול הציוד הטכנולוגי העדכני ביותר.
בהיותה מוסד ציבורי ללא מטרות רווח שהוקם לטובת הציבור ושאינו מתוקצב ע"י המועצה להשכלה גבוהה, זוכה המכללה לחירות אקדמית ומנהלית הרואה חשיבות רבה בפעילות למען החברה והקהילה. במסגרת זו הוקמו פרויקטים לסיוע משפטי, חברתי וקהילתי לתושבי האזור והשכונות הקרובות.
פועלים לחיזוק חוסנה של מדינת ישראל
במכללה פועלים מספר מרכזי מחקר, במישור הלאומי והבינלאומי, למען חיזוק חוסנה של מדינת ישראל. בהם: המרכז לדיאלוג אסטרטגי, הפורום למשפט וחברה, המרכז לתקשורת הוגנת, מרכז סיוע משפטי (על"מ), המרכז ליישומי משפט עברי (מרכז ישמ"ע), המרכז למורשת ישראל, המכון הבינלאומי לחקר יהדות ספרד והאנוסים, המרכז לאיכות הסביבה, המרכז לדיני בנקאות, המרכז לרפורמות חברתיות והקמפוס הפרנקופוני – קליטת סטודנטים דוברי צרפתית.
בעלי תפקידים בכירים מהאקדמיה הישראלית ומשרתי ציבור בכירים פועלים למען קידום המכללה אל הרמות האקדמיות הגבוהות בישראל. 33 חברים מכהנים בחבר הנאמנים של המכללה בהם שלושת חברי מועצת המייסדים. בעתיד, המכללה האקדמית נתניה שואפת להפוך למוסד היוקרתי הגדול באזור השרון אשר יכלול 12,000 סטודנטים לתוכנית לימודים מלאה לתואר האקדמי הראשון, השני והשלישי.