"זה לא בלתי אפשרי"
לפני 25 שנה הוביל החזון להנגיש את האקדמיה לפריפריה הגאוגרפית והחברתית של ישראל, את הווסדה של האקדמית נתניה. המטרה היתה שכל אדם יוכל לרכוש השכלה כל עוד הוא מגיע עם נכונות לאתגר אינטלקטואלי ולחוויה כוללת המחברת בין האקדמיה והחברה הישראלית על כל רבדיה. במהלך השנים הגשימה האקדמית נתניה רבות מהתוכניות והיום היא מובילה גם בתחום שילוב תלמידים מהמגזר הערבי במקצועות ההייטק. השנה לומדים 300 תלמידים במסגרת תוכנית פרחי הייטק באקדמית נתניה, מהם 150 הם סטודנטים בקמפוס בנתניה ו- 150 נוספים הם תלמידים מוואדי ערה הלומדים בגבעת חביבה. במסלול זה אחרי שנתיים עוברים התלמידים ללמוד בקמפוס בנתניה.
לפני שנתיים, לין אל סאלח, אז בת 15 תלמידת כתה י׳ מפורדיס, סטודנטית שנה ב׳ בתוכנית פרחי הייטק בגבעת חביבה הגיעה להציג את נושא שילוב תלמידי המיגזר הערבי בתחום מקצועות ההייטק בישיבת ועדת הכספים בכנסת. הישיבה התקיימה בנוכחות ח״כ אחמד טיבי ובנוכחות שר המדע, מנכ״ל משרדו, ועשרות בכירים בהייטק. יחד עם סאלח הגיעו 50 תלמידים מהמגזר הערבי מתוך אלו הלומדים בגבעת חביבה. סאלח ציינה בדבריה בישיבה את החשיבות חשיפתם של בני הנוער מהמגזר הערבי כבר בגיל צעיר למקצועות הטכנולוגיים לקראת השתלבותם בחברה בשראל.
סאלח: "בחברה הערבית אין הרבה שעוסקים ומצלחים בתחום ההייטק. אולי זה בגלל אי התעניינות או בגלל שבכלל לא יודעים על מה מדובר. אני חושבת שזה מאוד חשוב לחשוף את המגזר הערבי לנושאים אלו. לעלות מודעות להתפתחות ההייטק ולשתף בפעילויות שכוללות נושא זה במיוחד בגיל צעיר. זה יביא תועלת לחברה. זה יעסיק את הצעירים בדברים חשובים, יתרום ללימודיהם בבית הספר ויצמצם את הזמן הפנוי שלהם. זה לא דבר קל, לנו, הערבים זה יותר קשה, המון פערים צריך לסגור ולהתגבר עליהם. קודם כל הלימודים הם לא בשפת האם שלנו וזה לא דבר שהסבים וההורים שלנו עסקו בו בעבר ולכן גם אין הרבה עזרה וגם הנושא עצמו אינו קל בכלל. מדעי המחשב מתמטיקה, הייטק כל זה מחייב השקעת זמן, ריכוז יכולת להבין את הבעיה ולדעת שלב שלב, מהי הדרך הכי קצרה ויצירתית ונכונה שיש. אבל זה לא בלתי אפשרי"