תואר ראשון (B.A) בבנקאות ושוק ההון
התואר הראשון בשוק ההון ובבנקאות במכללה האקדמית נתניה מעניק לסטודנטים הכשרה אקדמית ומעשית מקיפה בתחומי הפיננסיים , שוק ההון והבנקאות. התוכנית נבנתה מתוך הבנה מעמיקה של הצרכים המשתנים של שווקי ההון ,המערכת הפיננסית והבנקאית בישראל ובעולם, והיא מאושרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
למה לבחור בתואר בבנקאות ושוק ההון?
✔ התוכנית היחידה מסוגה בישראל, המכשירה בוגרים להשתלבות ישירה בשוק ההון, במגזר הפיננסי בשוק ההון ובענף הבנקאות.
✔ שילוב של תיאוריה ופרקטיקה – הסטודנטים לומדים קורסים פיננסיים מתקדמים לא רק ארגז כלים אקדמי אלא פרקטי ביותר לעולם התעסוקה.
✔ התוכנית מעודכנת Online– בהתאם לשינויים טכנולוגיים, פיננסים, אילוצים רגולטוריים ומגמות שונות בעולם הפיננסי.
✔ אפשרויות תעסוקה מגוונות -בוגרי ובוגרות ביה"ס מבוקשים בחברות פיננסיות, חברות אשראי, חברות תעשייה, בנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח ,קרנות גידור, חברות היי-טק,
קרנות פנסיה והשקעה ועוד
דיקן בית הספר – פרופ' גדי רביד
פרופ' רביד שימש בעבר כדיקן בית ספר למנהל עסקים ודיקן בית הספר לבנקאות ושוק ההון – באקדמית נתניה וכמרצה באוניברסיטת בר אילן. בנוסף שימש פרופ' רביד כמנהל האקדמי של המרכז הישראלי לניהול, כראש מערך ההדרכה של הג'וינט בברית המועצות לשעבר כסמנכ"ל משאבי אנוש בחברות מהגדולות במשק, וכסגן נשיא למשאבי אנוש בחברת הזנק ובעוד מגוון תפקידי מפתח על הקשת שבין האקדמיה לתעשייה.
בנוסף, פרופ' רביד עוסק מזה 40 שנה בייעוץ לחברות וארגונים בארץ ובעולם.

על התוכנית
תוכנית הלימודים לתואר ראשון בבנקאות ושוק ההון כוללת קורסים מתקדמים בתחומים כגון:
• השקעות בשוק ההון
• מימון ובנקאות מסחרית
• ניהול אשראי
• אנליזה פיננסית
• אופציות ונגזרים פיננסיים מורכבים
• תכנון פיננסי ומשכנתאות
• השקעות אלטרנטיביות וניהול סיכונים.
• אגרות חוב, קרנות נאמנות ומוצרי מדדים.
הלימודים משלבים קורסי ליבה בכלכלה, כפי שנלמדים בתוכניות כלכלה באוניברסיטאות, לצד התמקדות מעשית בשוק ההון פיננסיים ובנקאות.
קריירה ואפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר בבנקאות ושוק ההון נהנים מביקוש גבוה בשוק העבודה, ויכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים מבוקשים, כגון:
✔ יועצי/ות השקעות בבנקים מסחריים.
✔ מנהלי/ות השקעות ומשווקי/ות השקעות בבתי השקעות מקומיים ובינלאומיים.
✔ כלכלנים/ות ואנשי/נשות כספים בפירמות פיננסיות פרטיות וציבוריות.
✔ אנשי/נשות כספים והשקעות בחברות ביטוח מובילות.
✔ אנשי/נשות השקעות וכספים בקרנות פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל.
✔ עובדים במחלקות שונות : עסקית, פרטית, סחר, נדל"ן בבנקים המובילים ובחברות האשראי בישראל.
✔ מנהלי ומנהלות סיכונים פיננסיים בפירמות פיננסיות.
✔אנליסטים פיננסיים בבתי השקעות, בקרנות השקעה, חברות ביטוח וחברות פיננסיות.
בוגרי ובוגרות ביה"ס משתלבים בהצלחה בפירמות פיננסיות, פירמות מעולם התעשייה, בנקים וחברות אשראי מובילות, בבתי השקעות, בקרנות השקעה, בחברות ביטוח, בגופים מוסדיים כגון קרנות פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל, חברות הייטק
הבוגרים שלנו
שלומי ממניה- בן 27, נתניה
עובד בבנק ישראל ביחידת שוק ההון
שלומי הגיע למכללה מסיבה עיקרית אחת: הוא הבין שהתחום בו רוצה לעשות קריירה הוא שוק ההון. לאחר בדיקות רבות הבין שלומי שהמקום הרלוונטי עבורו זו מכללת נתניה, שכן זה המוסד האקדמי היחיד שמלמד את התואר בנקאות ושוק ההון.
עם תחילת הלימודים הבין שלומי כי בחר נכון "שוק ההון תמיד עניין אותי וחיפשתי מוסד שמלמד את התחום באופן הכי ממוקד, היתרון הייחודי של המכללה הוא שאין את התואר הזה באף מוסד אקדמאי אחר. חווית הלימודים שלי הייתה מעולה ונהניתי מכל רגע. הרמה במכללה היא ללא ספק רמה גבוה בכל המובנים; החומר הנלמד, הסטודנטים והמרצים. הרגשתי שאני מקבל כלים מעשיים מעולים בתחום שזה בדיוק מה שכוונתי אליו".
שלומי החל לעסוק בתחום עוד במהלך לימודיו, זאת לאחר המלצות חמות מהמרצים. "כיום אני עובד בבנק ישראל ביחידת שוק ההון, ובמסגרת עיסוקי אני נוגע במרבית הדברים שלמדתי במכללה. אני ממליץ לכל מי שתחום שוק ההון מעניין אותו ללמוד בנתניה".

יועצי הרישום שלנו עומדים לרשותכם לשאלות ולפרטים נוספים. לשיחת ייעוץ חינם צרו קשר ונציג יחזור אליכם בהקדם:
יתרונות תואר ראשון .B.A בבנקאות ושוק ההון במכללה האקדמית נתניה
השתלבות מהירה בעולם התעסוקה עוד במהלך הלימודים. התואר מעודכן ותואם את דרישות המעסיקים. לתוכנית שיתופי פעולה רבים עם מקומות תעסוקה: בתי השקעות, קרנות פנסיה, חברות ביטוח, חברות פיננסיות, בנקים וחברות אשראי.
בנוסף לתואר הראשון, במסגרת הלימודים מקבלים גם תעודה מקצועית של "ייעוץ משכנתאות", המאפשרת גיוון תעסוקתי.
הכנה לקראת מבחנים מקצועיים חיצוניים של הרשות לניירות ערך- "ייעוץ ושיווק השקעות" ו"שיווק וייעוץ פנסיוני".
תוכנית הלימודים
תוכנית הלימודים מדגישה פרקטיות, עדכניות ויישומיות וכוללת ערך אקדמי ומעשי.
בנוסף לקבלת התואר תקבלו 2 תעודות מקצועיות המעניקות מגוון אפשרויות תעסוקה:
- אנליסט פיננסי
- יועץ משכנתאות
משך הלימודים במסלול בוקר הוא שנתיים כולל סמסטר קיץ, סה"כ 6 סמסטרים.
מסלול בוקר - תוכנית הלימודים כוללת מגוון קורסים וסמינרים בנושאים הבאים:
שנה א'
סמסטר א , סמסטר ב, סמסטר קיץ
- מבוא לכלכלה מיקרו
- מבוא לכלכלה מקרו
- מתמטיקה
- סטטיסטיקה א'
- סטטיסטיקה ב'
- יסודות החשבונאות
- יסודות המימון
- יסודות הניהול
- יסודות השיווק
- שימושי מחשב
- ניהול מו"מ
- מקרו כלכלה
- שוק ההון בישראל
- קורס אנליסטים
- כתיבה אקדמית
- אנגלית טרום בסיסי א'+ב'
- אנגלית בסיסי
- אנגלית מתקדמים א'
שנה ב'
סמסטר א , סמסטר ב, סמסטר קיץ
- תורת הפירמה
- בנקאות במאה ה-21
- הנדסת המימון
- דיני ניירות ערך ואתיקה מקצועית
- קרנות השתלמות, פנסיה, קופות גמל וחיסכון פנסיוני
- השקעות משכנתאות ותכנון פיננסי
- מימון בורסאי באקסל
- Fix Income Market- עולם האג"ח
- קורס אנליסטים
- דיני ני"ע ואתיקה מקצועית
- אנגלית מתקדמים ב'
- כלכלת ישראל בעולם הגלובלי ועידן הנדל"ן
- השקעות אלטרנטיביות
- שפת אשראי – להחליט, לחשוב ולנהל
- Risk Management
- בנק מסחרי – ניהול הלכה למעשה
- מסחר בניירות ערך ובנגזרים
- שיטות מחקר במימון
- סמינריון
** ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים.
* לימודי האנגלית בכפוף להנחיה העדכנית של המל"ג.
מערכת שעות מדוייקת, הכוללת שיבוצי ימים ושעות לכל קורס תינתן בייעוץ האקדמי.
דרישות קבלה
יתקבלו לתוכנית מועמדים העונים על התנאים הבאים:
- יתקבלו בעלי תעודת בגרות מלאה בציון משוקלל 78 לפחות, או תעודה שוות ערך מחו"ל, או תעודת הנדסאי בציון משוקלל 80 לפחות. בנוסף נדרש ציון בגרות במתמטיקה 60 לפחות למי שנבחנו ב-4 או 5 יחידות או ציון 75 לפחות למי שנבחנו ב-3 יחידות. כמו כן יתקבלו בעלי תואר אקדמי מוכר מישראל או מחו"ל. לכל התעודות מחו"ל יש לצרף אישור שקילות ממשרד החינוך.
- מועמדים שממוצע ציוני הבגרות שלהם הוא 72-78 וכן מועמדים שציון הבגרות שלהם במתמטיקה 3 יחידות הוא 60-75 יוכלו להתקבל בכפוף לראיון קבלה אישי.
- יתקבלו גם מסיימי מכינה קדם-אקדמית (מותאמת לנתוני המועמד.ת), בציון מוצע 75 לפחות וציון בקורס במתמטיקה 75 לפחות. מועמד שלמד במכינה ייעודית לבני 30+ יכול להתקבל בממוצע ציונים של 70 לפחות.
- מתקבלים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף 3 יחידות (בכל ציון) וכן מתקבלים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף 4 יחידות שהציון שלהם 60-75 מחויבים בקורס הכנה במתמטיקה במהלך סמסטר א. ציון המעבר בקורס: 70.
- המתקבלים יידרשו ללמוד במהלך התואר קורסי אנגלית בהתאמה לרמת ציוני האנגלית שלהם בתעודת הבגרות או בבחינה הפסיכומטרית או במבחני אמירנט.
- מועמדים שלמדו בבית ספר תיכון ששפת ההוראה העיקרית בו איננה עברית מחויבים לעבור בחינת מיון בעברית (יע"ל).
- העמידה בתנאי הקבלה היא תנאי מוקדם להרשמה אך איננה מבטיחה קבלה ללימודים. יתקבלו ללימודים בעלי ההישגים הגבוהים ביותר מבין הנרשמים, בהתאם לשיקול דעתו של דיקן ביה"ס.
- המכללה מאפשרת קבלה של מי שאינם עומדים בממוצע הציונים הנדרש (להלן: קבלה חריגה) בשיעור של עד 10% ממספר המתקבלים בכל תוכנית. השיקולים המנחים לקבלה חריגה הם: נתונים אישיים מיוחדים; העדפה מתקנת לאוכלוסיות מוחלשות; הגברת ההנגשה ללימודים אקדמיים למועמדים שהם דור ראשון במשפחתם להשכלה גבוהה.
- בעת ההרשמה המועמדים נדרשים להגיש את המסמכים הבאים:
– תעודת בגרות
– תעודת זהות
– תמונה
– אישור על מבחן פסיכומטרי (במידה וקיים).
ימי הלימודים
ימי לימוד
מסלול בוקר: ימי לימוד – א,ב,ג.
לוח שנה אקדמי – שנה"ל תשפ"ה – תשפ"ו, 2024-2025
תחילת סמסטר א' (ראה הערה מס' 2) | יום א', ב' חשוון תשפ"ה, 3.11.24 |
חופשת חנוכה | יום א', כ"ח כסליו תשפ"ה, 29.12.24 |
היום האחרון לסמסטר א' | יום א', ב' שבט תשפ"ה, 31.1.25 |
תחילת סמסטר ב' (ראה הערה מס' 4) | יום א', ב' אדר תשפ"ה, 2.3.25 |
חופשת פורים | מיום ה', י"ג אדר תשפ"ה, 13.3.25 ועד יום א', ט"ז אדר תשפ"ה, 16.3.25 (כולל) |
יום אחרון ללימודים לפני חופשת פסח | יום ב', ט' ניסן תשפ"ה, 7.4.25 |
יום ראשון ללימודים לאחר חופשת פסח | יום א', כ"ב ניסן תשפ"ה, 20.4.25 |
יום הזיכרון ויום העצמאות | מיום ד', ב' אייר תשפ"ה, 30.4.25 |
חופשת חג שבועות | מיום א', ה' סיון תשפ"ה, 1.6.25 |
יום אחרון לסמסטר ב' | יום א', י"ט סיון תשפ"ה, 15.6.25 |
ימי השלמה (לפי הצורך) | בין הימים ב', כ' סיון תשפ"ה, 16.6.25 |
תחילת סמסטר קיץ (ראה הערה מס' 5) | יום א', כ"ד תמוז תשפ"ה, 20.7.25 |
תשעה באב | יום א', ט' באב תשפ"ה, 3.8.25 |
חופשת ראש השנה | מיום ב', כ"ט אלול תשפ"ה, 22.9.25 ועד יום ד', ב' תשרי תשפ"ו, 24.9.25 (כולל) |
חופשת יום כיפור | מיום ד', ט' תשרי תשפ"ו, 1.10.25 |
חופשת סוכות | מיום ב', י"ד תשרי תשפ"ו, 6.10.25 |
יום אחרון לסמסטר קיץ | יום ד', כ"ג תשרי תשפ"ו, 15.10.25 |
תחילת שנת הלימודים תשפ"ו – 2.11.25 |
הערות חשובות:
- ייתכנו שינויים בלו"ז בהתאם למצב הבטחוני ולשיקולי הנהלת המכללה.
- פתיחת שנה– בחלק מבתי הספר יתקיימו ימי היכרות והתמצאות לתלמידי שנה א' בשבוע/שבועיים שלפני תחילת שנת הלימודים. הודעה תצא מהמזכירות.
אירועי פתיחת שנה"ל של אגודת הסטודנטים ייערכו בשבוע הראשון ללימודים, הודעה תצא מהמזכירות. - בכל סמסטר יינתנו שיעורי השלמה פרונטליים או מקוונים במידת הצורך.
- בסמסטר ב': בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה הלימודים יסתיימו בשעה 18:00
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה תתקיים עצרת זיכרון בין השעות 10:00-11:00 . בשעה זו לא יתקיימו לימודים.
בערב יום הזיכרון לחללי צה"ל תתקיים עצרת זיכרון בין השעות 11:00-12:00 . בשעה זו לא יתקיימו לימודים הלימודים יסתיימו בשעה 18:00. - סמסטר קיץ יהיה בתוך טווח התאריכים שצוינו לעיל, אך משכו משתנה בהתאם למסלול הלימודים.
ייתכנו בחינות גם במהלך סמסטר קיץ.
בערב תשעה באב הלימודים יסתיימו בשעה 16:00. - טקסי בוגרים יתקיימו מידי יום בשבוע שמתחיל ב-8.6.25 ועד 12.6.25 , הזמנות לבוגרים תישלחנה ע"י המזכירות.