תואר ראשון (LL.B) במשפטים
לימודי תואר ראשון במשפטים במכללה האקדמית נתניה מקנים יתרון משמעותי בעולם התעסוקה, הן בתחומי המשפט, הן בשירות הציבורי והן בעולם העסקים.
לבוגרים מוענקת תעודת תואר במשפטים LL.B. המוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה ומזכה באפשרות להתמחות בעריכת דין.
דיקן בית הספר למשפטים- פרופ' רועי גילבר
פרופ' רועי גילבר הוא מומחה למשפט רפואי, ביואתיקה ודיני נזיקין. פרופ' גילבר פרסם עשרות מאמרים בתחומים אלה וזכה במענקי מחקר בארץ ובחו"ל.
הוא חבר במספר ועדות ציבוריות לרבות בוועדה העליונה של משרד הבריאות לאישור ניסויים רפואיים בבני אדם, בוועדת האתיקה של איגוד רופאי הפוריות והפריון בישראל ובוועדת חוק החולה הנוטה למות במרכז הרפואי רבין (בילינסון)..
פרופ' גילבר הינו גם עמית מחקר במרכז הבינלאומי לבריאות, משפט ואתיקה באוניברסיטת חיפה.
על התוכנית:
לימודי תואר ראשון במשפטים במכללה האקדמית נתניה כוללים לצד הקורסים המשפטיים גם קורסים בתחומי ידע משיקים כמו: קרימינולוגיה, פילוסופיה של המשפט. הקורסים עוסקים במגוון תחומי המשפט ומאפשרים התמחות בתחום המשפט העסקי-מסחרי, בתחום המשפט הציבורי ובתחום המשפט הפלילי. התוכנית מכשירה את הבוגרים לקשת עיסוקים רחבה, ומגדילה את סיכויי הקבלה לעבודה במשרדים מסחריים וגופים פיננסיים.
התוכנית האקדמית בנויה על פי המתכונת הנהוגה בפקולטות למשפטים בישראל.
צוות המרצים בתואר הראשון למשפטים במכללה האקדמית נתניה כולל פרופסורים ודוקטורים בעלי שם, אשר פרסמו ספרים ומאמרים רבים ומרצים מהחוץ הנחשבים לבכירי המשפטנים בישראל.
בסיום שנה ב' ישולבו הסטודנטים המצטיינים בתוכנית המצויינות של בית-הספר למשפטים, מסלול ייחודי לסטודנטים המציע הכשרה במגוון תחומים אשר אינם נמנים עם חומר הלימוד הרגיל של בית הספר למשפטים, כמו: קורסי משפט המקנים ניסיון מעשי כבר במהלך התואר, הכנה בפועל לעבודה המקצועית כמתמחים וכעורכי דין, וסיוע בהכוונה להתמחות במשרדי עוה"ד החשובים בישראל כבר במהלך השנה השלישית (טרום-התמחות). הכשרה זו מאפשרת לסטודנטים להשתלב באחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל.
היכן תעבדו:
המכללה מסייעת לבוגרים להשתלב במקומות התמחות טובים באמצעות המרכז לקרירה מקצועית. בסיום ההתמחות משתלבים הבוגרים בתפקידים שונים במשק
בתחום המשפט, בתחום העסקים והכלכלה ובמגזר הציבורי.
מבין בוגרינו: בעלי משרדי עורכי דין גדולים, יועצים משפטיים במשרות ציבוריות ובחברות פרטיות, בכירים בתעשיית ההייטק, ועוד.
יועצי הרישום שלנו עומדים לרשותכם לשאלות ולפרטים נוספים. לשיחת ייעוץ חינם צרו קשר ונציג יחזור אליכם בהקדם:
יתרונות תואר ראשון במשפטים במכללה האקדמית נתניה
תוכנית הלימודים ומבנה המבחנים מותאמים בכדי לסייע לסטודנטים לעבור בהצלחה את הבחינות לקבלת רישיון עריכת-דין. במהלך הסמסטר האחרון ללימודים, הסטודנטים אף לומדים קורס ייעודי (מיומנויות יישומיות במשפט) שנועד להכין אותם בצורה מיטבית לבחינות לשכת עוה"ד. בנוסף, בתוך קמפוס המכללה האקדמית נתניה פועל מרכז השמה המסייע לסטודנטים למשפטים למצוא משרות של טרום התמחות ומקומות התמחות במשרדי עורכי דין ובמגזר הציבורי.
בית הספר למשפטים מקיים תכנית מצויינות לתלמידים המצטיינים בשנים ב ו- ג. התוכנית מציעה בנוסף לתוכנית הלימודים הרגילה, הרצאות פרקטיות במגוון תחומים המעוברות על ידי עורכי הדין המובילים בתחומם. התוכנית חושפת את הסטודנטים לעולם המעשי של המשפט לצד ידע וכלים פרקטיים והיכרות בלתי אמצעית עם מיטב עורכי הדין המלווים אותה. חלק מהמשתתפים בתוכנית עשויים להתקבל להתמחות במשרדי עורכי הדין הללו.
תוכנית הלימודים בבית הספר מותאמת גם לסטודנטים שמעוניינים לשלב בין לימודים לבין עבודה ומאפשרת לסטודנטים ולסטודנטיות לעבוד ולהתפרנס גם במהלך הלימודים. ניתן לבחור במסלולי יום/ערב לפי נוחיותכם.
לצורך ההכשרה המעשית ותוך תרומה לקהילה פועלות בבית הספר למשפטים קליניקות מעשיות במגוון תחומים. במסגרת הקליניקות יכולים הסטודנטים להתנסות בעבודה מעשית (פרקטיקה) בתחומי המשפט השונים, לרבות בתחומים עדכניים ומבוקשים כגון התחדשות עירונית.
תוכנית הלימודים
לימודי תואר ראשון במשפטים במכללה האקדמית נתניה, נמשכים שלוש וחצי שנים, ולבוגרים מוענקת תעודת תואר LL.B. המוכרת על-ידי המועצה להשכלה גבוהה,
ומזכה באפשרות לעריכת דין. תואר זה מהווה יתרון בעולם התעסוקה בתחומי המשפט, השירות הציבורי והעסקים. התוכנית של לימודי תואר ראשון במשפטים בנויה במתכונת הנהוגה בפקולטות למשפטים בישראל.
המכללה שמה דגש על תרומה לקהילה ולימוד מעשי לצד הלימוד האקדמי. על כן, בתוכנית הלימודים נכללות גם "קליניקות" משפטיות רבות המקנות נסיון עבודה עוד במהלך הלימודים. ההשתתפות בקליניקה משלבת את שני הדברים. הסטודנטים חווים התנסות מעשית המקנה להם נסיון ומיומנות תוך כדי סיוע לאוכלוסיות הזקוקות לכך.
במטרה להעניק לבוגרי בית הספר נקודת מבט רחבה, לומדים הסטודנטים גם קורסים במדעי החברה, קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, ניהול עסקים ופילוסופיה של המשפט.
תוכנית הלימודים כוללת מגוון קורסים וסמינרים בנושאים הבאים:
קורסי חובה**
שנה א'
- דיני חוזים
- דיני עונשין
- דיני נזיקין
- תורת המשפט
- משפט עברי: בין הלכה למעשה
- מבוא למשפט מוסלמי
- משפט חוקתי
- פרויקט חונכות
- כתיבה משפטית
- מבוא לקרימינולוגיה
- הכרת המשפט הישראלי
- אנגלית
קורסי חובה**
שנה ב'
- דיני חברות
- משפט בינ"ל פומבי
- דיני קניין
- דיני משפחה וירושה
- מיסוי מקרקעין
- דיני מיסים
- דיני קניין רוחני
- דיני עבודה
- סמינריון מונחה
- אנגלית מתקדמים
- משפט מנהלי
קורסי חובה**
שנה ג'
- סדר דין אזרחי
- אמצעי תשלום
- סדר דין פלילי
- חוק הפלת"ד
- סמינריון
- קורסי בחירה
- קליניקות
שנה ד'
- אתיקה מקצועית
- מיומנויות יישומיות במשפט
קורסי בחירה
- הגבלים עסקיים
- דיני בוררות
- דיני פטנטים
- הגנת הפרטיות
- הסכסוך הישראלי-פלסטיני
- הפטור לדירת מגורים
- יחסי הורים וילדים בראי דיני החוזים
- כיתת מצוינות
- ניהול הליך פלילי – מן הכוח אל הפועל
- נשים וגברים במשפט
- עבירות הצווארון הלבן
- סוגיות מתקדמות ביחסי הורים וילדים
- רפואה ומשפט
- שלטון החוק ומתנגדיו
סמינריונים
- היבטים פרקטיים בעסקאות מקרקעין
- סוגיות בדיני משפחה
- סוגיות משפטיות באסלאם של ימינו
- משפט, צדק ואידיאולוגיה בבג"צ
- בית המשפט הפלילי – מי נגד מי?
- משפט מבויים – חוקתי
- משפחה במשבר
- עבירות ועוולות בדיני מחשבים
- סוגיות נבחרות במשפט ציבורי
סמינריונים מונחים
- משפט פלילי
- משפט חוקתי
- דיני חוזים
- דיני נזיקין
- משפט מנהלי
- דיני קנין
** ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים.
*לימודי האנגלית בכפוף להנחיה העדכנית של המל"ג
מערכת שעות מדוייקת, הכוללת שיבוצי ימים ושעות לכל קורס תינתן בייעוץ האקדמי.
מצטייני דיקן:
להלן הקריטריונים לקבלת תעודות מצטייני* דיקן. הקריטריונים האלה נכנסנו לתוקף בשנת הלימודים תשפ"א (2020/2021) (להלן: הקריטריונים המקוריים).
כעת, נוכח ההשפעה של מלחמת חרבות ברזל על הלימודים, מתפרסמים קריטריונים נוספים, שנועדו להתאים את הכללים למצב שנוצר בשל המלחמה. הקריטריונים הנוספים מופיעים בסוף מסמך זה.
זכאות:
תעודות מצטייני דיקן יינתנו לסטודנטים מן המניין לתואר הראשון, מסיימי שנה א, ב ו- ג. לגבי סטודנטים שלומדים בשנה הרביעית, ממוצע הציונים השנתי בשנה זו יילקח בחשבון רק לצורך קביעת הצטיינות בסיום התואר, אך לא במסגרת רשימת מצטייני הדיקן. ברשימת מצטייני הדיקן של בית הספר למשפטים יכללו 5% מהסטודנטים בכל כיתה הנמצאים בראש הדירוג הכיתתי (כלומר 5% הראשונים עפ"י ממוצע הציונים השנתי). הדירוג ייקבע לכל כיתה בנפרד (מסלול יום, מסלול ערב ומסלול מנהלים). במסלול שבו לומדות שתי כיתות במקביל ייקבע הדירוג לכל כיתה בנפרד. תנאי נוסף ומצטבר לקבלת תעודת מצטיין דיקן הוא כי ממוצע הציונים השנתי של הסטודנט יעמוד על 90 לפחות. במידה וסטודנט לא יעמוד בתנאי זה הוא לא יהיה זכאי לקבל תעודת מצטיין דיקן גם אם נכלל במסגרת 5% העליונים של כיתתו. במקרה שרשימת המצטיינים תכלול סטודנטים בעלי ממוצע ציונים זהה, תינתן תעודת ההצטיינות לסטודנטים אלה גם אם כתוצאה מכך אחוז המצטיינים יעלה על .5%תנאים נוספים:
סטודנט אשר יורשע בוועדת משמעת לא יהיה זכאי להיכלל ברשימת מצטייני הדיקן של השנה האקדמית שבה הורשע בעבירת המשמעת.
סטודנט אשר בחר בציון "עובר" כתחליף לציון מספרי לא יהיה זכאי להיכלל ברשימת מצטייני הדיקן של השנה האקדמית שבה ניתן לו ציון "עובר" כאמור.
סטודנט שלא למד לפחות 85% מנקודות הזכות המיועדות לאותה שנה אקדמית לפי תכנית הלימודים המלאה של ביה"ס למשפטים לא יהיה זכאי לתעודת מצטיין דיקן.
בקביעת ההצטיינות לא יילקחו בחשבון שיקולים שאינם חלק מרשימת הקריטריונים המפורטים לעיל. המחויבות שלנו לשקיפות ולקריטריונים אחידים ומדידים אינה מאפשרת התחשבות בגורמים אישיים כגון: מצב כלכלי, בריאותי, משפחתי וכדומה.
הצטיינות יתרה:
בכל אחת מהכיתות הסטודנט הראשון במדרג הציונים הכיתתי יקבל תעודת הצטיינות יתרה.
תנאים נוספים:
– סטודנט אשר הורשע בוועדת משמעת לא יהיה זכאי להיכלל ברשימת מצטייני הדיקן של השנה האקדמית שבה הורשע.סטודנט אשר בחר בציון "עובר" כתחליף לציון מספרי לא יהיה זכאי להיכלל ברשימת מצטייני הדיקן של השנה האקדמית שבה ניתן לו ציון "עובר" כאמור.
– סטודנט שלא למד לפחות 85% מנקודות הזכות המיועדות לאותה שנה אקדמית לפי תכנית הלימודים המלאה של ביה"ס למשפטים לא יהיה זכאי לתעודת מצטיין דיקן.
– בקביעת ההצטיינות לא יילקחו בחשבון שיקולים שאינם חלק מרשימת הקריטריונים המפורטים לעיל. המחויבות של בית הספר לשקיפות ולקריטריונים אחידים ומדידים אינה מאפשרת התחשבות בגורמים אישיים כגון: מצב כלכלי, בריאותי, משפחתי וכדומה..
מועד קביעת ההצטיינות:
המועד לקביעת הדירוג הכיתתי והזכאות לקבלת תעודת מצטיין דיקן הינו לאחר קבלת הציונים של מועדי א ו- ב בכל הקורסים של אותה שנת לימודים באותו מסלול לימודים (להלן – המועד הקובע). מסלול בוקר- המועד הקובע הינו קבלת כל הציונים של מועדי א' וב' בבחינות סוף סמסטר ב'. מסלול ערב ומנהלים- המועד הקובע הינו קבלת כל הציונים של מועדי א' וב' בבחינות סוף סמסטר קיץ. ציונים במועדים מיוחדים שייערכו לאחר המועד הקובע לא יובאו בחשבון לצורך קביעת ההצטיינות.
מסירת דירוגים:
מסירת דירוג כיתתי לסטודנטים לא תיעשה לפני קבלת כל הציונים של מועדי א' וב' של המסלול הרלוונטי באותה שנת לימודים.
טקס:
פרסום:
שמות הסטודנטים שנכללים ברשימת מצטייני הדיקן יפורסמו במהלך סמסטר א' של שנת הלימודים העוקבת לשנת הלימודים שבגינה ניתנות תעודות ההצטיינות.
2 רשימת מצטייני דיקן עבור סטודנטים אשר שירתו במהלך מלחמת חרבות ברזל בשירות מילואים: בנוסף לרשימת המצטיינים אשר תיקבע בהתאם לקריטריונים המקוריים הנ"ל (שנכנסו לתוקף בשנת תשפ"א), תיקבע רשימה נוספת של מצטייני דיקן שתכלול סטודנטים אשר שרתו במילואים במהלך מלחמת חרבות ברזל, וזאת עפ"י הכללים שיפורטו להלן.
א. ברשימה זו יכללו רק סטודנטים אשר היו בשירות מילואים פעיל במהלך מלחמת חרבות ברזל, החל מה12.11.2023- ואילך (יום פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד).
יובהר כי סטודנט אשר שירות המילואים הפעיל שלו הסתיים לפני ה- 12.11.2023 לא יוכל להיכנס לרשימת מצטיינים זו.
ב. ברשימה ייכללו סטודנטים אשר שרתו לפחות 30 ימי מילואים במהלך שנת הלימודים האקדמית, כלומר מה- 12.11.2023 ועד תום תקופת הבחינות של סמסטר ב'. ספירת ימי המילואים תחל מה- .12.11.2023
ג. ברשימת מצטייני הדיקן של משרתי המילואים לא ייכללו סטודנטים מהקבוצות הבאות: בני/ות זוג של משרתי/ות במילואים, ילדים/ות של משרתי/ות מילואים, הורים של משרתי/ות מילואים, אנשי/נשות כוחות הביטחון, עובדים/ות של משרדי ממשלה ורשויות מקומיות, עובדים/ות בגופים הפועלים בשעת חירום.
ד. רשימת מצטייני הדיקן של משרתי המילואים תמנה 2 סטודנטים מכל כיתה בכל שנת לימודים. במסלולי הבוקר הכוללים שתי כיתות במקביל תמנה הרשימה 4 סטודנטים, 2 מכל כיתה.
ה. רשימת מצטייני הדיקן של משרתי המילואים תכלול סטודנטים אשר ממוצע הציונים השנתי שלהם הוא לפחות 85 והם מדורגים בשני המקומות הראשונים בכיתה מקרב הסטודנטים ששרתו במילואים ועומדים בקריטריונים הנוספים הללו.
ו. על הסטודנטים אשר ייכללו ברשימת מצטייני הדיקן לעמוד בתנאי הכללי לעיל של היעדר הרשעה בהליכים משמעתיים.
*האמור בתקנון זה מתייחס לשני המינים וכתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.
פרופ' רועי גילבר – בית הספר למשפטים
דרישות קבלה
יתקבלו לתוכנית מועמדים/ות העונים על התנאים הבאים:
א. בעלי תעודת בגרות מלאה בציון משוקלל 80 לפחות, או תעודה שוות ערך מחו"ל, או תעודת הנדסאי בציון משוקלל 85 לפחות, או תעודת סיום של מכינה קדם-אקדמית (מותאמת לנתוני המועמד.ת) בממוצע 80 לפחות, או בעלי תואר אקדמי מוכר מהארץ או מחו"ל. לכל התעודות מחו"ל יש לצרף אישור שקילות ממשרד החינוך.
ב. מועמדים שלמדו בבית ספר תיכון ששפת ההוראה העיקרית בו איננה עברית מחויבים לעבור בחינת מיון בעברית.
ג. העמידה בתנאי הקבלה היא תנאי מוקדם להרשמה אך איננה מבטיחה קבלה ללימודים. יתקבלו ללימודים בעלי ההישגים הגבוהים ביותר מבין הנרשמים, בהתאם לשיקול דעתו של דיקן ביה"ס.
ד. המכללה מאפשרת קבלה של מי שאינם עומדים בממוצע הציונים הנדרש (להלן: קבלה חריגה) בשיעור של עד 10% ממספר המתקבלים בכל תוכנית. השיקולים המנחים לקבלה חריגה הם: נתונים אישיים מיוחדים; העדפה מתקנת לאוכלוסיות מוחלשות; הגברת ההנגשה ללימודים אקדמיים למועמדים שהם דור ראשון במשפחתם להשכלה גבוהה.
ה. בעת ההרשמה המועמדים נדרשים להגיש את המסמכים הבאים:
- תעודת בגרות
- תעודת זהות
- תמונה
- אישור על מבחן פסיכומטרי (במידה וקיים).
לוח שנה אקדמי – שנה"ל תשפ"ה – תשפ"ו, 2024-2025
תחילת סמסטר א' (ראה הערה מס' 2) |
יום א', ב' חשוון תשפ"ה, 3.11.24 |
חופשת חנוכה |
יום א', כ"ח כסליו תשפ"ה, 29.12.24 |
היום האחרון לסמסטר א' |
יום א', ב' שבט תשפ"ה, 31.1.25 |
תחילת סמסטר ב' (ראה הערה מס' 4) |
יום א', ב' אדר תשפ"ה, 2.3.25 |
חופשת פורים |
מיום ה', י"ג אדר תשפ"ה, 13.3.25 ועד יום א', ט"ז אדר תשפ"ה, 16.3.25 (כולל) |
יום אחרון ללימודים לפני חופשת פסח |
יום ב', ט' ניסן תשפ"ה, 7.4.25 |
יום ראשון ללימודים לאחר חופשת פסח |
יום א', כ"ב ניסן תשפ"ה, 20.4.25 |
יום הזיכרון ויום העצמאות |
מיום ד', ב' אייר תשפ"ה, 30.4.25 |
חופשת חג שבועות |
מיום א', ה' סיון תשפ"ה, 1.6.25 |
יום אחרון לסמסטר ב' |
יום א', י"ט סיון תשפ"ה, 15.6.25 |
ימי השלמה (לפי הצורך) |
בין הימים ב', כ' סיון תשפ"ה, 16.6.25 |
תחילת סמסטר קיץ (ראה הערה מס' 5) |
יום א', כ"ד תמוז תשפ"ה, 20.7.25 |
תשעה באב |
יום א', ט' באב תשפ"ה, 3.8.25 |
חופשת ראש השנה |
מיום ב', כ"ט אלול תשפ"ה, 22.9.25 ועד יום ד', ב' תשרי תשפ"ו, 24.9.25 (כולל) |
חופשת יום כיפור |
מיום ד', ט' תשרי תשפ"ו, 1.10.25 |
חופשת סוכות |
מיום ב', י"ד תשרי תשפ"ו, 6.10.25 |
יום אחרון לסמסטר קיץ |
יום ד', כ"ג תשרי תשפ"ו, 15.10.25 |
תחילת שנת הלימודים תשפ"ו – 2.11.25 |
הערות חשובות:
- ייתכנו שינויים בלו"ז בהתאם למצב הבטחוני ולשיקולי הנהלת המכללה.
- פתיחת שנה– בחלק מבתי הספר יתקיימו ימי היכרות והתמצאות לתלמידי שנה א' בשבוע/שבועיים שלפני תחילת שנת הלימודים. הודעה תצא מהמזכירות.
אירועי פתיחת שנה"ל של אגודת הסטודנטים ייערכו בשבוע הראשון ללימודים, הודעה תצא מהמזכירות. - בכל סמסטר יינתנו שיעורי השלמה פרונטליים או מקוונים במידת הצורך.
- בסמסטר ב': בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה הלימודים יסתיימו בשעה 18:00
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה תתקיים עצרת זיכרון בין השעות 10:00-11:00 . בשעה זו לא יתקיימו לימודים.
בערב יום הזיכרון לחללי צה"ל תתקיים עצרת זיכרון בין השעות 11:00-12:00 . בשעה זו לא יתקיימו לימודים הלימודים יסתיימו בשעה 18:00. - סמסטר קיץ יהיה בתוך טווח התאריכים שצוינו לעיל, אך משכו משתנה בהתאם למסלול הלימודים.
ייתכנו בחינות גם במהלך סמסטר קיץ.
בערב תשעה באב הלימודים יסתיימו בשעה 16:00. - טקסי בוגרים יתקיימו מידי יום בשבוע שמתחיל ב-8.6.25 ועד 12.6.25 , הזמנות לבוגרים תישלחנה ע"י המזכירות.
לוח זמנים אקדמי – שנה"ל תשפ"ב ,שנה"ל תשפ"ב 2021-2022 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
תחילת שנה"ל תשפ"ב סמסטר א' | יום ב', כ"ו בחשוון 1.11.21 | ||||||
חופשת חנוכה | יום ב', כ"ה בכסלו 29.11.21 | ||||||
היום האחרון לסמסטר א' | יום ב', כ"ט בשבט 31.1.22 | ||||||
חופשת פורים | מיום ד', י"ג באדר ב' עד יום ו', ט"ו באדר ב' 16.3.22-18.3.22 | ||||||
תחילת סמסטר ב' | יום א', י' באדר ב' 13.3.22 | ||||||
יום אחרון ללימודים לפני חופשת פסח | יום ד', י"ב בניסן 13.4.22 | ||||||
יום ראשון ללימודים לאחר חופשת פסח | יום א', כ"ג בניסן 24.4.22 | ||||||
יום הזיכרון לשואה ולגבורה | יום ה', כ"ז בניסן 28.4.22 | ||||||
יום הזיכרון ויום העצמאות | יום ד', ג' באייר ויום ה', ד' באייר 4.5.22-5.5.22 | ||||||
שבועות | יום א', ו' בסיון 5.6.22 | ||||||
ימי השלמה והכנה לבחינות סמסטר ב'- בכפוף להנחיית סגל בית הספר (בהיעדר השלמות/הכנה, יהיו אלו ימי חופש) | יום ב', כ"א בסיון ויום ג', כ"ב בסיון 20.6.22-21.6.22 | ||||||
יום אחרון לסמסטר ב' | יום ו', כ"ה בתמוז 24.6.22 | ||||||
תחילת סמסטר קיץ* | יום א', כ"ה בתמוז 24.7.22 | ||||||
תשעה באב | יום א', י' באב 7.8.22 | ||||||
תחילת חופשת ראש השנה | יום א', כ"ט באלול 25.9.22 | ||||||
יום אחרון לחופשת ראש השנה | ועד יום ג', ב' בתשרי 27.9.22 | ||||||
חופשת יום כיפור | יום ג', ט' בתשרי ויום ד', י' בתשרי 4.10.22-5.10.22 | ||||||
יום אחרון לסמסטר קיץ* | יום ו', י"ב בתשרי 7.10.22 | ||||||
- בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה יסתיימו הלימודים בשעה 18:00. | |||||||
- ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, תתקיים עצרת זיכרון, בין השעות 10:00-11:00. בשעה זו לא יתקיימו לימודים. | |||||||
- בערב יום הזיכרון לחללי צה"ל, תתקיים עצרת זיכרון בין השעות 11:00-12:00 ויסתיימו הלימודים בשעה 18:00 | |||||||
*סמסטר קיץ יהיה בטווח התאריכים שצוינו לעיל (24.7-7.10), אך משכו משתנה בהתאם למסלול הלימודים. כמו כן, ייתכנו בחינות גם במהלך סמסטר קיץ. | |||||||
ייתכנו שינויים במועדים הנקובים לעיל בכפוף להחלטת הנהלת המכללה ו/או לאילוצים ושיקולים אקדמיים. | |||||||
בחלק מהפקולטות יתקיימו ימי היכרות והתמצאות לתלמידי שנה א' קודם תחילת שנת הלימודים או בשבוע שלפניו. הודעה תצא ממזכירות הפקולטה. | |||||||
תחילת שנה"ל תשפ"ג, סמסטר א', 1.11.2022 |
סגל אקדמי
שם | תפקיד | טלפון | דוא'ל | מידע נוסף |
---|---|---|---|---|
פרופ' רועי גילבר | דיקן בית הספר למשפטים | 09-8607411 | [email protected] | מידע נוסף |
פרופ' הדרה בר-מור | דיקאנית סטודנטים | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר דניאלה אסרף-כהן | סגנית דיקן בית הספר למשפטים | 09-8607777 | [email protected] | מידע נוסף |
פרופ' משה גלברד | המשנה לנשיא ורקטור | 09-8607777 | [email protected] | מידע נוסף |
ד"ר שרונה אהרוני גולדנברג | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
הרשמת מירלה אהרון ביננפלד | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' דוד אלקינס | דיקן | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר גיא בן דוד, עו"ד | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד תמר ברק | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' ישראל צבי גילת | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' עמנואל גרוס | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר גליה הילדסהיימר | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר שרון וינטל | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
השופט (בדימוס) ד"ר ורדי קובי | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר שרון טויס | מרצה | 09-8607777 | [email protected] | מידע נוסף |
עו"ד ארנון כץ | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר יחזקאל מרגלית | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר טלי מרקוס | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' (קאדי בדימוס) אחמד נאטור | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' סיני יובל | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר מיכל סליטרניק | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר מיכל עופר צפוני | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד מיכל עורקבי | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
פרופ' רות פלאטו שנער | ראש התוכנית לתואר שני במשפטים ראש המרכז לדיני בנקאות ורגולציה פיננסית | 09-8607713 | [email protected] | מידע נוסף |
ד"ר מעיין פרל | מרצה בכירה. עורכת כתב העת מאזני משפט | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד צפת דוידאי שירלי | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
עו" מורן קנדלשטיין היינה | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר שוקי שגב | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר גיא שגיא, עו"ד | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
יערה כהן ברזילי | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד טל וימיניץ | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד טלי פרידריך | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
חוסאם חוסיין | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
סולי דרויש | מרצה | [email protected] | מידע נוסף | |
ד"ר מיכל הורוביץ | מרצה (שבתון) | [email protected] | מידע נוסף | |
עו"ד אברהמוב – גבור עדי | מרצה | 09-8607793 | [email protected] | מידע נוסף |
עו"ד מנשה אסף | מרצה | 09-8607793 | [email protected] | מידע נוסף |
עו"ד בועז סגל | מרצה | 09-8607793 | [email protected] | מידע נוסף |
פרופ' קנאור איריס | מרצה | 09-8607793 | [email protected] | מידע נוסף |
עו"ד רועי שחר | מרצה | 09-8607793 | [email protected] | מידע נוסף |
ד"ר גלית אהרון | מרצה | 09-8607791 | [email protected] | מידע נוסף |
סגל מנהלי
שם | תפקיד | טלפון | דוא'ל | מידע נוסף |
---|---|---|---|---|
גלית סיבוני | מרכזת מנהלית ביה"ס למשפטים | 098607793 | [email protected] | מידע נוסף |
ולד ליזה | מזכירות ביה"ס | 09-8607873 | [email protected] | מידע נוסף |
יאנה אליז | מזכירות ביה"ס | 09-8607713 | [email protected] | מידע נוסף |
רינת נעים | מזכירות משפטים | 098607791 | [email protected] | מידע נוסף |
קליניקות משפטיות
במכללה האקדמית נתניה מתקיימות קליניקות הדורשות מהסטודנטים לקיים פעילות מעשית מחוץ לכותלי המכללה בנוסף לשיעורים האקדמיים, וכן סדנאות ללימוד גישור המקנות תעודת מגשר למסיימים בהצלחה.
כל סטודנט רשאי להשתתף במהלך לימודיו בקליניקה מעשית אחת (למעט מקרים חריגים ועל פי אישור מראש) ובנוסף בסדנת גישור.
ההשתתפות בקליניקות ובסדנת הגישור תלויה בעמידה בתנאי הקבלה. ההחלטה על הקבלה נתונה למנחים ואינה ניתנת לערעור.
יש לקחת בחשבון כי מספר המקומות מוגבל. הקליניקות המעשיות מתמשכות בדרך כלל על פני שנת לימודים מלאה, בהתאם למפורט בהמשך ביחס לכל אחת מהקליניקות ואילו הסדנאות לגישור הינן סמסטריאליות.
מאחר והקבלה לקליניקות אינה מובטחת, ניתן להירשם למספר קליניקות על פי דירוג סדר עדיפויות כך שאי-קבלה לקליניקה בעדיפות ראשונה תאפשר שקילת מועמדותו של הסטודנט לקליניקות אחרות שבחר בהן אם יוותרו מקומות פנויים.
סטודנט שיתקבל לקליניקה או לסדנת גישור ויחתום על התחייבות להשתתף בה לא יוכל לפרוש ממנה ויחויב להשתתף בה תוך מילוי כל חובותיו על הצד הטוב ביותר. פתיחת כל אחת מהקליניקות מותנת ברישום של מספר משתתפים מספיק.
להלן קישור למידע המפורט על הקליניקות המשפטיות