חופשה ללא תשלום וסיום עבודה בצל הקורונה
משבר הקורונה פגע במשק הישראלי – כמו גם במשק העולמי – בצורה ניכרת, ואת השלכותיו של האירוע, עוד מוקדם לנבא.
לצד הפגיעה במשק, הקורונה הבליטה את תופעת המעסיקים המפרים זכויות עבודה, וגרמה לזעזוע בשוק העבודה.
ניצול של מעסיקים את תקופת הקורונה בכדי "לבוא חשבון" עם עובדים מסוימים ולצמצם פעילותם של עובדים אחרים, הציב אתגר בפני הגופים השונים האמונים על זכויות עובדים בהתמודדות עם התופעה החמורה.
נכון להיום, טרם ניתנה פסיקה מחייבת באשר לחובת מעסיקים שלא יכולים לפתוח את העסק ו/או להמשיך בפעילות העסקית עקב הוראות ממשל, לפטר את העובדים שהחל"ת שלהם מוארך ללא גבול.
מחד, חל"ת זו הרעת תנאים מוחשית שמזכה את העובד בפיצויי פיטורין (בכפוף למתן הודעה מקדימה כחוק והתראה בטרם נקיטה בצעד ההתפטרות). אם שהיית העובד בחל"ת נמשכת גם לאחר שהחברה חזרה לפעילות, הרי שהמשכה צריכה להיות בהסכמה. באין הסכמה העובד יכול להתפטר בדין מפוטר בכפוף להתראה בכתב. מומלץ לפנות לייעוץ מקדים בטרם נקיטה בהליך של התפטרות בדין מפוטר.
מעסיקים אחרים עלולים להרע את תנאי העסקת העובדים במעמד צד אחד – כמו למשל, תנאי להמשך ההעסקה הוא הפחתה מסוימת בשכר העובד. קיצוץ חד צדדי של שכר עבודה (בסיסי) מהווה הרעת תנאים המזכה בנסיבות המתאימות בפיצויי פיטורין לעובד.
המידע באתר מופיע כמות שהוא, ללא התחייבות מצד האקדמית נתניה, המרכז לקידום דיני עבודה ורווחה באקדמית נתניה ו/או מי מטעמם. האתר והמידע המופיע בו אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא, וכן אינו מהווה טיפול משפטי ו/או תחליף לטיפול משפטי מקצועי או אחר.