הענקת תואר "נאמן המכללה" לגב' קלוד גרונדמן ברייטמן
15/06/2009
קלוד נולדה בפריס להורים אשר חוו על בשרם את אימי השואה הנוראה שהתרחשה באירופה. הוריה ניצולי השואה ניסו להסתיר ממנה את זהותם היהודית. אך לכשבגרה מעט הם גילו לה על יהדותה.
מהרגע בו הוריה פתחו בפניה את הצוהר לעולמם קלוד נחשפה למורשתה ולשורשיה, גילתה בהם עניין רב והחלה בלימודים אינטנסיביים להכרת העולם היהודי. הוריה הוו דוגמא באהבתם לעם ישראל, למדינת ישראל ולמורשת ישראל.
קלוד רכשה השכלה בבית הספר הגבוה לאמנויות בפריז, ונטלה חלק במרד הסטודנטים המפורסם בעולם כולו, בשנת 1968, מרד אשר השאיר את חותמו בצרפת ובאירופה כולה. משם ניתבה את המרץ והיצירתיות בעשייה למען הקהילה היהודית בצרפת.
כבר בראשית דרכה כאדריכלית בארץ במשרד האדריכלים גרונדמן, השתתפה בתערוכות גדולות וחשובות בעולם ובישראל, ביניהם הסלון האווירי בצרפת, ותערוכת 3000 שנה לירושלים והשאירה את רישומה על מלאכת העיצוב במדינת ישראל.
יצירותיה הותירו חותמן בעולם האומנות בארץ ובעולם. הפסל לזכרו של ראש ממשלת ישראל יצחק רבין ז"ל, אותו עיצבה במקום הירצחו – הפך לאתר עליה לרגל. בדרכה המיוחדת, הביעה את יגונו של העם כולו על הרצח הנורא ועל השבר שאין דומה לו. בין דבריה אמרה: "אני רציתי להגיד, שכאן, במקום הזה, אדמתנו תבער לנצח, אני רציתי להגיד: שכאן, במקום הזה, האור יאיר לנצח…החיבוק הזה הוא מאמץ עליון באמצעות אחדות עמי לשמור שהטרגדיה הזו תישאר בודדה ויחידה בהיסטוריה שלנו. רציתי במקום הזה להפריע לשגרה, לשכחה ולקלות היומיום".
בין יתר תפקידיה גב' ברייטמן ממונה מטעם שרת החינוך והתרבות לטפל בנושאי המוזיאונים במדינת ישראל, וגם בתחום זה הטביעה חותם אישי עמוק ורב-רושם.
מסירותה לאקדמית נתניה היא ללא סייג. בעבודה התנדבותית בה השקיעה את עוצמתה, ביצירתיות ובמרץ בלתי נדלה, סחפה אחריה את טובי ידידיה להיות מעורבים בעשייה זו. עזרה להקים עם ידידינו בפזורה את האגף הפרנקופוני של האקדמית נתניה.
בזכות פעילות זו תלמידים אוהבי ישראל, ממיטב הנוער, עלו לארץ, חלקם ללא בני המשפחה, אנשים צעירים המהווים סמל לקשר החם בין יהדות צרפת ומדינת ישראל. בזכות יזמתה הברוכה עם המכללה אנו רואים ברכה בחינוכם ועיצובם של סטודנטים נפלאים אלה ורווים נחת.
בזכות כישוריה המיוחדים הינה שגרירה של רצון טוב בקידום הקשרים התרבותיים – אקדמיים – חברתיים בין ישראל לבין צרפת בארץ ובפזורה.
על עשייתה רבת ההיקף בתחום זה זכתה לקבל את "אות לגיון הכבוד הצרפתי" .
במכללה עיצבה לתפארת את "המרכז למורשת ישראל", אשר הפך לשם דבר והוא מהווה מוקד משיכה לסטודנטים, אנשי סגל ואורחים במשך כל ימות השנה.
על כל אלה ועל עוד מעשים רבים אשר תקצר היריעה מלפרטם, החליטה המועצה האקדמית וחבר הנאמנים של האקדמית נתניה להעניק לה את התואר "נאמן המכללה".